[]

ev alınırken emlakçıyla neler konuşulur?

Selamlar,

Sıfır bir eve bakılırken emlakçıyla aşağıdakilere ek olarak başka nelerin konuşulmasını önerirsiniz? Kat mülkiyet tapulu olduğu ilanda belirtilmiş.

İnşaat firması
kombi-ankastre takılı değilse kimin taktıracağı
garajın tapuda belirtilmiş olup olmadığı
internet altyapısı
...

İyi günler.

 
*beyaz eşyaların garantisi ne zaman başladığına (ocak,aspiratör gibi malzemelerde garanti takıldıktan sonra başlıyormuş)
*sıfır ev olduğu için tesisat,cam çerçeve,kapı gibi sorunlarda kısa dönem kullanımda çıkabilecek sorunlar için sorumluluğun kimde olduğuna (sıfır ev aldım tüm panjurlar 2 hafta içinde bozulmuştu mesela kavga gürültü tamir ettirdim,kış geldi pencerelerin hava geçirdiğini farkettim ama tabi ki süre çok geçtiği için kendim yaptıracağım)

  • prezarlatif  (20.04.20 09:05:47) 
ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN :)

* kat mülkiyeti alındıysa aslında önemli bir çok sorun çözülmüş anlamına geliyor. ancak kat mülkiyet olup olmadığını tapu kadastro bilgi sisteminden kontrol et parselsorgu.tkgm.gov.tr ayrıca ilçe belediyesinin internet sitesinden artık genel olarak e-işlem gibi bir bölüm olur. oradan da arsanın bilgilerini kontrol et. bu kredi kullanırken işime yaradı. gerizekalı ekspetrizci apartman numarasını yanlış yazmış, kendimi 2 saat bunun yanlış olduğunu ikna ederken buldum insanları, çünkü araştırmıştım, doğruyu biliyordum ve haklıydım. düzelttiler.
* dediğim gibi kat mülkiyeti varsa çok sorun olmaz, ben kat irtifakı olan bir siteden daire alacaktım, sonra müteahhitin teslim edememe sorunu yüzünden onlarca davasının olduğunu öğrendim. müteahhit firmayı bi soruşturun. yapı kalitesi nasıl, daha önce projelerinden insanlar memnun mu? bir site vardı, nasıl keyifli güzel bir site, ama adam meğerse sadece kuveytlilere çalışıyormuş. bi gittim, her yazı arapça. vacation house olarak kullanıyorlarmış. istemedim. gibi gibi.
* komşuların kapısını çalın. apartmansa yönetici, site ise hem komşu hem yönetici hem de güvenlik kapıcı gibi personellerle konuşun. onlar apartmanın sorunlarını vs bilirler. çok yardımcı olurlar ayrıca. ne demişler ev alma komşu al.
* sitelerde genellikle ilginç bir şekilde google maps, foursquare gibi yorum sitelerine insanlar yorum yazıyor. instagramda siteyi konum olarak fotopraf ekliyorlar. oradan yorum fotoğraf görülebilir. ben bir siteye bakmıştım, nasıl güzel deniz manzaralı, google'da siteyi aratarak resmi kayıtlarda yolunun olmadığı, yan sitenin 3 metre yol hakkı verdiğini öğrendim. dağ gibi sıkıntıları vardı.
satış sözleşmesi varsa maddelerini iyice okuyun, öncesinde isteyin, sitelerde müteahhitler haneleri bazı konularda bağımlı bırakır. mesela yöneticilik hakkı gibi. sözleşmede yıllarca yüksek aidatla yöneticilik inşaat firmasına verilir. adam oturduğu yerden banka gibi para sayar. bu her zaman iyi olmayabilir. komşudan teyit edilebilir.
  • cliquot  (20.04.20 10:39:56 ~ 10:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.