[]

İç çamaşırı butiği açmak istiyorum

Yıllardır istiyorum bunu, bir sürü model biriktirdim ve aklımda da çok güzel şeyler var. Şimdi birer ikişer Instagram'da benzer işlerin başladığını görünce çok üzüldüm.


Aşağıdaki sorulardan en azından birine bile cevap alırsam çok mutlu olurum.

1) Bu butikler bir yerden dantelli ürünler buluyorlar ama nereden çözemedim. Aliexpress değil. Genellikle her üründen 1-2 beden ancak ellerinde oluyor. Yani bir yerden toptan da almıyorlar. Nereden buluyor olabilirler (Büstiyer, bralet vs. iç giyim ama SPOR GİYİM DEĞİL)

2) Ben kendi istediğim modelleri ürettirmek için nasıl bir süreç izlemeliyim?

3) Bu modelleri önce birine mi çizdirmem gerekiyor? O kişinin unvanı MODELİST mi oluyor? Sonra da bir tekstilciyle mi anlaşmam gerekiyor? Yoksa tekstilciye direk fotoğraf verip bana bunlardan 50 tane yapın mı deniyor?

4) Maks. 100-150 tane olacak. Tekstilciler benim ürünlerimi elle mi dikecek yoksa makinede mi dikilecek?

5) İç çamaşırı üretiyorum diyenlerin örnek fotolarına bakıyorum bildiğiniz anane donu ya da Sincanlı yeni gelin sütyeni falan dikiyorlar. Benim istediklerim böyle şeyler değil. Yine de becerebilirler mi?

NOT: Birkaç ilgili foruma yazdım ama dönüş olmadı. İnternettei araştırma ve her şeyi bulma uzmanıyımdır ama bununla ilgili resmen adamakıllı bir bilgi bulamadım. Ankara'dayım ama gidebilirim her yere.

 
Seda oturan ismini bir araştırın isterseniz. Markası da www.25thhourstore.com


  • oligomer  (20.04.20 08:09:59) 
Bir stilist bulup çizim ve numune yaptıracaksın. gerekli malzemeyi alıp bir atölyeye ürünü sipariş edeceksin ki, 100-150 ürün için dönüp bakmazlar bile. 10.000 li 100.000 li miktarlar telaffuz etmen lazım. Söylediğin sayıda üretim yapmak için çok işsiz kalmış bir atölye bulman lazım.
Malzemeyi atölyeye yığdıktan sonra teslim alacağın gün gittiğinde, 'Alacağımız vardı. Biz de atölyesine çöktük. Git malını verdiğin adamdan iste' diyen bozuk şiveli kaba saba biriyle de karşılaşabilirsin. O piyasa iflaslarla yeni kurulmaların bol olduğu işten anlamayan birinin kenarından giriş iş çıkaracağı bir piyasa değil.
Yine de bakacağım diyorsan Merter'i, Zeytinburnu'nu, Bağcılar'ı bi dolaş. Hazır ürün alacaksan da, bu saydıklarımı ve Tahtakale'yi dolaş. Beğenip anlaşıp daha sonra telefonla sipariş verirsin. Toptan fiyatından 3er-5er alabileceğin dükkanlar var.
Google'a içgiyim dikiş kursları yazınca dünya kadar kurs çıkıyor. Malzemeyi saydığım yerlerden alıp sıfırdan kendin üretmeyi denesene.
  • Mirket  (20.04.20 11:43:08) 
Butik çalışacaksanız beğendiğiniz modelleri düz iç çamaşırı olarak alın. Sonra da günde 50 kazak süsleyen boncukcu teyzelerden ayarlayın. Evden çalışıyorlar her işlemeyi danteli işlerler.


  • gatherer  (20.04.20 13:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.