[]

Aynı ev 2 internet ?

interneti düşükbir yerde yaşıyorum, oyun oynayınca çok ping giriyor. Ben de farklı bir internet çektirmeyi düşünüyorum. İnternette dolandım pek bilgi alamadım.

Olabiliyor mu böyle bir durum ?


 
Adsl. Ev müstakil bu arada. Hani o işlerden pek anlamıyorum. Alt katta modem, ortak olduğu için kablo çekmek zorunda kaldım, access point aldım, sinyal kuvvetlendi ama ping düşmedi. Delireceğim. Bir de 6 mbite kadar veriyorlarmış net ama eve gelen 1.30-2.00 mb. Tek başımayken kurtwrıyor ama 5 kişi var.


  • czn  (20.04.20 00:23:53) 
Aynı altyapı ise olmuyor, farklı altyapılardan ise oluyor. Ben kendim türknet kullanıyorum, ailem ise superonline kullanıyor. Bir ara kablonet de vardı, aynı anda 3 iss hizmet veriyordu eve.


  • denizgonen  (20.04.20 00:37:52) 
Anladım. Superonline alırım, evdeki ttnet. Sadece dışardan kablo çekme işlemi zahmetli. Öğnkü evdeki kabloyu sipariş ettim dışarda ve 4 günde egeldi. E bide internet sağlayılarımın olaylarfan dolayı ağır çalıştını düşünürsek bi 10 gün var gbi. Peki sinyal sorunu düzeldimi siz de ? Ağlıcam yeminle.


  • czn  (20.04.20 01:10:26) 
Superonline superbox alabilirsiniz


  • sta  (20.04.20 01:26:15) 
Valla müstakil, internet olduğuna göre hat çekilmiştir ama pek anlamadığımı bişi bir vidyolarına bakıp kontrol edeyim. Sorguladım, adal var bu bölgede, maalesef metkeze hiper yapmışlar, 1 km falan fark var burda hala rezil adsl var. 6 mbit hız, dolayısıyla 16 mbit üyeliğim pek biriey ifade etmiyor. Ttnete defalarca yazdım, 6mbit değil, 1.30 u zor görüyorum diye, hala çalışılmaktadır arızanız için diyorlar :)


  • czn  (20.04.20 01:54:32) 
Superbox biraz tuzlu geldi açıkcası. Birde oyun için pek önerilmiyor, çok ping ve takılma oluyormuş. Xaten sıkıntım o şu an


  • czn  (20.04.20 01:55:09) 
Onu da kontrol ettirmek lzım evin önünde site dolabı var ama yazlık olduğu için bi biz varız şu anda. Kabloşarı duymuştum, muhtemelen eskidr. Etkiler mi bir fikrim yok açıkcası


  • czn  (20.04.20 02:40:10) 
şunu belirtmek isterim. eğer fiber-vdsl portlar olan bir yerdeyseniz, ve türk telekom kullanacaksınız, türk telekom, epey bir nazlanıyor aynı yere ikinci hattı vermek için. biz işyeri için bile zar zor aldık. ama tabi bu olay bölgeden bölgeye, port durumuna göre değişebilir.


  • delidir yakalayin  (20.04.20 10:03:09) 
Benm modemden üst kata gidem kablo at 6 hıcam. Sanırım gelen internet şebekesinde bir sıkıntı var. Ya da modemle alakalı bir sorun. 25mb falan çok iyi hızlar bana göre, burda bodrum’da ilkel bşr internet kullanılıyor. Bulunduğum bölge 6 mbiti destekliyor ve gelen hız 2 mbit.

Sınırı sabitlemeyi denerm hıcam.
  • czn  (20.04.20 11:56:09) 
Yani biraz araştırdım, ping sorunu çok oluyor, sonuçta aynı yerden hat geliyor diyenlerde var. Esas şu hattın gelişini bir şekilde yenilemek lazım sanırkm, ama nasıl yapılır bilgim yok. Çaresiliğin işinde çaresizlik resmen


  • czn  (20.04.20 12:34:08) 
Anlamadığımdan soruyorum. Kabloları falan biliyorumda. Şimdi dışardan gelen hattan 2 çift cat 6 mı çekicem doğru mu anladım ?


  • czn  (21.04.20 02:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.