[]

Orijinal İsmini Kullanmayanlar

Sorum kimlikte fatma yaziyor fatos diyorlar gibisinden veya nufusta ruya aslinda rojda (etnik mevzular) gibi degil de kimliginde gizem yaziyor tum aile merve diyor durumu. Bu tarz tanidiklariniz oldu mu, bana cok garip geliyor. Ne gibi sebepleri vardi sizin duyduklarinizin ?




 
Anneannem var, anneannemin gerçek ismini 14-15 yaşında öğrenmiştim, nick'ini o kadar benimsemişiz ki şu an kendimi zorladım mesela gerçek ismi aklıma gelmedi.


  • angelus  (19.04.20 18:53:48) 
benim kayınpeder var. nüfustaki ismiyle en ufak bir harf benzerliği olmayan bir isimle çağırıyorlarmış küçüklüğünden beri. babasının sevdiği bir futbolcu ismi galiba.


  • nabrukk  (19.04.20 18:53:57) 
Oluyor denk geldiğim. Arkadaşımızın kimlikteki ismi Havva ama herkes Gülçin diyor. Sanırım babası dedesiyle gittiği için onun istediğini yazdirmis ama sonradan aile içinde bayağı sorun çıkınca annesinin istediği isimle seslenmeye devam etmişler. Geçen sene de dava açmıştı isim ekletmek için. Çok garip karsilamiyorum; Gülçin deyip geçiyorum.


  • fraise  (19.04.20 18:55:49) 
Ananem.
Ölmüş kardeşinin nüfus kağıdını kullanıyor. Ama çok farklı isimle çağırılıyor
Bi de harf hatası nedeniyle olan arkadaşım var.
  • coca cola  (19.04.20 19:05:13 ~ 19:06:57) 
Teyzem ve annemin bir arkadaşı böyle. İkisinin de gerçek isimlerini çok uzun yıllar sonra öğrenip şok olmuştum. Sebebini hiçbir zaman anlamadım.


  • ms brownstone  (19.04.20 19:27:26) 
Var bir arkadaşımın ismi ismaildi nifus kagidinda ama kendini alper olarak tanitiyordu herkese neden dedim seviyorum alper adini diyordu


  • basond  (19.04.20 19:37:13) 
Bizde inanılmaz çok var. Babaannemin gerçek ismini hatırlamak için bir durup düşünmem gerekiyor. Dayılarımdan birinin iki ismi var sanıyordum, aslında kimlikte sadece biri varmış. İkinci göbekten bir kuzenimin gerçek adını adamın evlendiği gün öğrendim. Babaannemin kızkardeşinin tuhaf adının aslında tuhaf bir ad olmayıp lakabı olduğunu çok geç öğrendim, kadının gerçek ismini asla hatırlayamıyorum.

Kafkas göçmenliğinden gelen eski adetler var bizde, 30 sene önceye kadar özellikle köylerde hâlâ sürüyordu bu adetler. Adetlerden biri şu, anne babalar kendi büyüklerinin yanında çocuklarına adıyla seslenmiyorlar, sevip ilgilenmiyorlar falan... Çocuğuna esas adıyla seslenmesi ayıp olan anne baba ikinci bir isim/lakap uyduruyor ve bunu kullanmaya başlıyorlar, sonra da herkes çocuğu o isimle çağırmaya alışıyor. Ya da evde bir isim koyuyorlar, fraise'nin örneğindeki gibi kimlik kaydında bir halt yeniyor ama orada yazmayan ismi kullanıyor herkes.
  • kobuzchu kiz  (19.04.20 19:38:51 ~ 19:39:08) 
benim bu.
ailem değil de etrafta, mailde vs ikinci bir ad kullanıyorum. üstelik daha demode yeşilçam ismi gibi bişey. liseden sonra başladım. biraz tuhaf bi isim olduğu için -genelde- onunla hitap etmiyorlar.
sebebim; sevdiğim bi isim. bir de soyadı kullanmayacağım, yurt dışındaki gibi kendi kendimin soyadını belirlemiş gibi olacağım niyetiyle başlamıştım. hem ikinci ad hem soyadı gibi duruyor çünkü.pişman değilim.

böyle bir arkadaşım daha var ama o daha uyumlu bir ad tercih ettiği için daha yaygın geri dönüşler alıyor.
  • jimjim  (19.04.20 19:40:39) 
Ahmet olup hamdi diye seslenilen
Yaşar olur mıstık diye seslenilen
Neşet olup reşat diye seslenilen
Adile olup özge diye seslenilen
Abdulkadir olup ceylan diye seslenilen
Ali olup yılmaz diye seslenilen akrabalarım var :)
  • antihero  (19.04.20 20:25:17) 
Gerçek ismi Ahmet Hamdi olup da Yeliz ismini kullanan birini biliyorum.


  • nabrukk  (19.04.20 20:42:46) 
Abim.
Tek sebebi babamin nufus mudurlugune giderken konulan ve cumle aleme duyurulan isimden vazgecip baska bir isim koymasi. Okul ve is arkadaslari disinda kullanan yok kimlikteki ismini, babam dahil.

  • pike  (19.04.20 21:01:35) 
Dayım ve teyzem var.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (19.04.20 21:42:29) 
dayim var teyzem var benim de. fatos gibi degil hem de. ismi sedat olmasina ragmen murat diyorlar. teyzemin gercek ismini animsayamadim su an.


  • yoggi  (19.04.20 21:54:26) 
Arkadaşımın bir yeğeni var. Arkadaşım onun adının Ela olmasını çok istedi ama Elif koydular. Yine de o ona Ela diyor. O Ela dediği için biz de Ela diyoruz.


  • batlegolas  (19.04.20 22:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.