[]

çile çekmek için yurt dışına çalışmaya gidenler

olay tam başlıktaki gibi değil ama nasıl yazacağımı bilemedim.

olay şu: dostoyevski ya da tolstoy'un bir kitabında okumuştum. kahramanların çevresindeki kişiler, bir ülkede (abd olabilir) zor şartlar altında çalışan kişilerin durumlarını anlamak için ayrıcalıklı hayatlarını bırakıp oraya gidiyorlardı ve bu olay, o dönem çokça yapılan (bilgin gibi insanlar tarafından) bir şey gibi anlatılıyordu.

bu olayı bilen var mı? doğru mu acaba?

bonus soru: camus'nün sisifos söyleni'nde de çin'deki protesto intiharlarından bahsediliyordu ama araştırınca hiçbir şey çıkmıyor. bilen, duyan, fikri olan?

 
steve jobs un hindistana takılması gibi bişey mi diyosun ?


  • paudi  (19.04.20 18:21:43) 
Bahsettigin sey meditasyon falan ise hayir tabii ki. Gidip orada agir islerde calisiliyor bahsettigim romanda.


  • ahm1  (19.04.20 18:56:21) 
Başkan kimin bahsettigini hatırlamıyorum ama çar 1. Petro İstanbul dahil birçok Avrupa kentinde ve tersanelerinde işçi olarak çalışıyor. Olay doğru.


  • allah yazdiysa bozsun  (19.04.20 19:47:08) 
Onlar da cileli iscilerin halinden anlamak icin calisiyor yani?

Nasil arastirabirim peki konuyu? Fikri olan var mi?
  • ahm1  (19.04.20 19:53:23) 
Kezban acar - başlangıçtan Bolşevik devrimine Rus tarihi
Carlardan bahsederken bu olaylardan bahseder. Onun haricinde emin değilim ama bu tip anekdotlar dostoyevski - bir yazarin guncesi'nde de bulunabilir. Adam güncel olaylar hakkındaki fikirlerini yazmış. Mutlaka laf oraya gelmiştir. Ama dediğim gibi özel olarak bu işlerden bahseden hicbirsey hatırlamıyorum.
Rus tarihi ile ilgili çok sevdiğim diğer bir kaynak da; Orlando figes - natasa'nin dansı. Rus yaşamı ile ilgili birçok şey bulunur. Çok iyi bir kaynaktır.
  • allah yazdiysa bozsun  (19.04.20 21:32:40) 
dostoyevski - budala kitabında geçiyordu sanırım. hafızamı zorladım ama detayını hatırlayamadım.


  • ala09  (19.04.20 22:48:41) 
Budala'yi okumadim ben. Yeraltindan notlar olabilir. Pdf'ini indirip araticam bir ara.


  • ahm1  (20.04.20 00:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.