[]

Kilo vermede nerede yanlış yapıyor?

Erkek arkadaşım 1.90 cm'e 110-115 kg civarındaydı. Netteki hesaplama sitelerinde günlük alması gereken kalori miktarı 3200 olarak çıkıyor.

Günde iki öğün yiyor:

Sabah: 4 yumurta, et-hindi füme, söğüş, muzlu yulaf, tahin-pekmez, 1 dilim siyez ekmeği, portakal suyu. --- Bu yaklaşık 1000 kalori ediyor.

Akşam: Et veya tavuk, pilav veya makarna, salata, ekmek yok. --- Bu da 1000 kalori etmiyor ama hadi buna da 1000 diyelim.

Tatlı, gazlı içecek, hamur işi vs. yok. Bazen akşam 10 gibi 1-2 kuru incir ve ceviz yiyor.

Bu beslenmeyle maks. 2500 civarı kalori alıyor.
Bunun yanı sıra birer gün arayla yaklaşık 1.5 saat süren çok ağır bir spor yapıyor. Cardio eklemiyor, ağırlık çalışıyor ama kan ter içinde kalıyor. Ben izlediğimde şok olmuştum buna nasıl dayanıyor diye.

1 aydır bu düzende gidiyor. Öncesinde de her sabah spor salonuna gidiyordu ama yediklerine daha az dikkat ediyordu. Dün tartıldı. Biz 104-105 civarı bekliyorduk. 108 çıkarsa üzülürüm falan diyordu. Bi tartıldı 111 kilo çıktı. Bu nasıl mümkün olabilir?

Şu an çok üzgün, hiçbir şey yapmak istemiyor. Teselli de edemiyorum çünkü ben de çok şaşırdım bu duruma. Çocukluğundan beri spor yapan bir insan. 2-3 sene önceki depresyon döneminde aldı bu kiloyu. Daha önce mükemmel bir fiziği vardı ve PT ile çalışıyordu. Nasıl spor yapması, nasıl beslenmesi gerektiğini de biliyor. Sürekli bir şeyler izleyip okuyor zaten.

Sorun ne olabilir?

 
Bir uzmana danıştınız mı? Kilo vermesini engelleyen bir rahatsızlığı olabilir belki?


  • selimcigimisik  (19.04.20 17:51:34) 
Önce Test yaptırmanız da yol gösterebilir ben diğer taraftan değerlendirdiğimde boyu ve kilosu fazla olduğu için hesaplama sitelerinde gerekli kalori fazla çıkabilir,bu sizi yanıltmasın yani 3200 kalori harcamıyordur kendisi.İkinci nokta olarak öğün sayısını üçe çıkartıp protein alımını ve yeşillik alımını artırmalı kahvaltıdan muzu yani meyveyi bir süre çıkarmalı meyve suyu katliam onu söylemiyorum.Sorunuz varsa yazabilirsin.İkinci ve üçüncü öğünde Et,tavuk,balık ve salata şeklinde gidebilir karbonhidrat miktarı biraz daha spesifik


  • shredd  (19.04.20 18:03:29) 
Zaten ilk paragrafta demişsin nerede yanlış yaptığını; 3200 kaloriyle kilo veremez zira klasik kalori hesaplayıcılar sizin düşündüğünüz mantıkta çalışmaz vücut kitle indeksine göre hesaplar, bu doğru bir yol değil, sen oraya 190 boy 115 kg yazdığında kalori hesaplayıcı bu 115 kiloda ana ağırlık yağ mı kas mı bilemez, o nedenle kilo yağdan da olsa kastan da olsa günlük ihtiyacı yüksek tutar ama kalori hesaplarken doğru kalori miktarı için total vücut ağırlığını değil yağsız kas kütlesini baz almak gerekir, zira aldığın enerjiyi yağlar kullanmayacak yağsız kütle kullanacak, onun da 3200 kaloriye ihtiyacı olmaz, o nedenle öncelikli olarak vücut yağ oranını ölçün, sonra bu yağ miktarına göre ihtiyaç duyulan kaloriyi alın. Misal 190 boyuna %10 yağ oranına sahip 110 kiloluk biriyle 190 boyunda %30 yağ oranına sahip 110 kiloluk birinin kilo vermek istediklerinde ihtiyaç duyacakları kalori miktarı aynı değildir. Siz doğru yağ oranını bulduktan sonra şuradan kalori hesabı yapabilirsiniz: www.agirsaglam.com

Bunun dışında kalorileri alırken ölçüm yapma alışkanlığı edinin, yani "bu bu kadar kalori etmez" dediğiniz şey gerçekten o kadar hatta daha fazlasını ediyor bu da yine kilo vermeyi engelleyebiliyor, bu da önemli bir detay. Mesela bir avuç yerfıstığına baksan "bu kadar etmez" dersin ama 800-900 kalori yapar, böyle örnekler çok var, o nedenle mutfak tartısı ve kalori hesabı bu yolda sizin en değerli dostunuz olmalı.
  • angelus  (19.04.20 18:03:46 ~ 18:11:34) 
Bu arada Kardiyo yaparsa düz mantık olarak harcadığı kalori artıcak bu istenen birşey,Kardiyo yapmalı bir şekilde haftada en azından 1-1.30 saat


  • shredd  (19.04.20 18:06:42) 
1. günlük alması gereken kalori 3200 olmayabilir.
2. 3200 olsa bile 3200-2500=700 kalori günlük veriyor. 1 kilo 7000-9000 kalori arası. 700x30=21000 kalori. onu minimumdan bölsen 21000/7000 = 3 kilo normal. 115'ten 111'e düşmüş.

zaten spor yapıyorsa ilk spora başlayanlar gibi atılan su gibi olmaz. millet o şekilde zaten ilk haftalarda ekstrem kilolar veriyor. (zaten verdiği kilonun 4-5'i su gibi düşün) sizde böyle bir durum olmamış.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (19.04.20 18:11:21 ~ 18:12:22) 
Korona muhabbetinden adam Netflix, abur cubur yapmıştır işte. Evdeyse zaten nasıl kalori harcayacak. Normal zamandaki gibi kalori almasın. Yakabiliyorsa, korona öncesi gibi iş, sosyal hayatına devam ediyorsa orasi başka. Bu arada siz ne yiyip ne ictigini biliyor musunuz, ayni ortamda misiniz? Sizin yaninizda cok dikkat ediyorum ayagi cekiyordur, siz yokken luppolari, ruffleslari gomuyordur, kendimden biliyorum:)

Burdan siz de bakin da obez diyor sizin degerlere www.nhs.uk
  • speedy  (19.04.20 18:53:00 ~ 19:07:59) 
@speedy

Hahah yok yok aynı evdeyiz. :) İş için dışarı çıkıyor ama acaba o arada mı gömüyor hmm...
  • jacque  (19.04.20 19:09:29) 
Cardio yapmıyor demişsiniz bence bu yüzden olabilir.
Kg’a çok takılmamak lazım, vücut ölçümlerini yapın, belki kas ağırlığı artmıştır yağı azalmıştır.
Detaylı ölçümü görmeden karaları bağlamasın, pes etmek yok.
  • megalomaniac  (19.04.20 19:50:12) 
Insulin direnci olabilir, ortalik sakinlesince bi test yaptirsin.

Bi de karbonhidrati sifirlarsa 5 kiloyu 1 ayda sporsuz verir. If+ kerojenik diyet. Sonra yavasliyor da baslarda mota mot uygularsaniz ise yariyor
  • kveldulv  (19.04.20 20:05:47) 
eppek yedirin adama, eppeksiz doymaz.
Sabahlari cok yiyor. Ben 110 kg olsam, onlari yemeye utanirim, yuzum tutmaz. Sabahlari demli cayi daya, deminden ne keyifle icebilsin ne keyifle yiyebilsin. Peynir, zeytin ver yeter bir de 4-5 dilim ekmek ver, haftada 1-2 kere suprzler yapip yumurta da verin adama sevinsin, proteinsiz kalmasin.

Oglenleri yesin, bos gecmesin, gucten duser yemezse. Makarna, menemen falan. Domates serbest ekmekle yesin. Makarna ile birlikte ekmek yemesin tabi. o kadar degil. Haftada 1 falan ton baligi acsin yesin oglenleri bir kutu o kadar zarari yoktur. Morali yerine gelir bu tarz suprizler onu mutlu eder.

Aksamlari en onemli ogun, (saat 6 sonra yemesin, 7de olur) Tavuk, sulu yemek, bulgur, pilav falan.

Gunde 2 meyve hakki var. Elma fix, 2. si portakal olur ya da mandalina, arada supriz 1er kiwi falan da yesin sevinsin, moral olur.

Haftada 1 kere yuksek kakaolu bitter hakki var. Onun disinda abur cuburmus, biskuviymis, tatliymis yok.

Tatli krizi gak guk ederse, kuruyemis findik; fistik alistirmayin sonra onunu alamazsiniz, havuc verin 1 tane cig cig kemirsin televizyon karsisinda, hem goze de cok yararliymis, a vitamini alir, geceleri tuvalete kalktiginda ortaligi yikip, dokmez.

Bunlari yapsin kilo vermezse beni bul, spora da gerek yok, yuruyus lazim ama.
  • neverletyougodown  (19.04.20 20:29:23) 
bu kadar dertlendiyse bir hassas terazi alıp bir hafta da myfitnesspal kullanmayı denesin. muhtemelen hesap kitapta bir sıkıntı oldu. bu arada kuruyemişin de aşırı kalorisi var


  • yuto  (19.04.20 22:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.