[]

araba kullanma korkusunu (gerginliğini) yenebilen var mı?

Nasıl yendiğinizi anlatsanıza. Feyz alayım azıcık.

Korku değil de gerginlik benimki. Yarın işe arabayla gitmem lazım da dünden beri geriliyorum, bu gidişle servisle gideceğim.

Araba kullanma düşüncesi bile beni çok geriyor. Kalbim çarpıyor, elim ayağım fln titriyor yani sadece düşününce. Öyle olunca da araba kullanmaktan kaçınıyorum, kendimi zorlayamıyorum. Bu döngüyü kırmam ve kendimi zorlayıp o arabayı kullanmam gerektiğini biliyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız?

 
Çevremde senelerdir araba kullanan o kadar gerizekalı vardı ki "Bu ahmaklar rahatlıkla kullanabiliyorsa, ben hayli hayli kullanırım" şeklinde bir özgüvenle hareket etmiştim.


  • fobfilm  (19.04.20 10:11:23) 
@pati Bu tür sorunlar yaşamadan tecrübe kazanamazsın, herkesin başından geçen şeyler bunlar. Mesele haline getirip üzerinde strese sebep olmalarına izin verme bence. Geçilmesi gereken süreçlermiş gibi düşün.


  • fobfilm  (19.04.20 10:15:10) 
kadınsanız anormal bir durum değil zamanla alışırsınız. nedeni de kadınların önüne bakarak kimseyle göz göze gelmemeye çalışarak dışarda yürümesidir. böyle olunca trafikte de refleksler hareketler karşındaki sürücülerle anlık göz mimik kontağı kuramaması diğer sürücülerin ne yapacağını tahmin edemememsi diğer sürücülerin de kadın sürücülerin ne yapacağını tahmin edememesi. erkekler normal hayattada kafa yürürken 360 derece döner sağa sola bakar tabelalardan tut karşı cinse hem cinse bakışlar atar fırsat ve riskleri anlık olarak hep kovalar. bu yüzden kadınsanız iyi bir şoför olmak istiyorsanız normal hayatınızı da biraz değiştirmeniz gerekiyor. kolay gelsin.


  • kelepir  (19.04.20 11:39:54) 
Araba kullana kullana araba kullanmayı ekstra bir durum değil de günlük yaşantının bir parçası haline getirmediğin sürece; araba kullanmak bir yük değil de zevk aldığın bir eylem haline gelmediği sürece bunu yenemezsin. Sen araba kullanmayı sevmiyorsan, araba kullanma fikri sana sürekli stres yaşatıp böyle hissetmene neden olacak, tek çözüm sevmeye çalışmak başka yolu yok, onun da çözümü, arkadaşların da dediği gibi, sürekli pratik yapmak, sonra bir bakıyorsun araba kullanmak için bahane yaratır hale gelmişsin.


  • angelus  (19.04.20 11:40:06) 
iyi araba sürmak için arabaları sevmen veya ilgi alanında olması gerekmiyor. ben seviyorum demem araba kullanmayı keşke şoförüm olsa :) yada bu araba kaç basar umrumda değil ama iyi araba kullanırım. ilk kullandığımda da öyleydi panik veya başka sıkıntı olmadı market arabasında farklı olmadı hiç benim için. arabayı sevmek için zorlama kendini. sadece sakin sakin kullan ani hareketler yapma. yolda başka araç olmasa bile sinyal ver her zaman 5 saniye öncesinde etrafında başka araç olmasa bile yapacağın hareketi göstere göstere belli et.


  • kelepir  (19.04.20 11:53:20) 
böyle hissetmenizin temelinde ki nedenleri, altındaki çekirdek inançlarınızı bulmadan çözemezsiniz bence. neden böyle düşündüğünüzü, hissettiğinizi bulun önce kendi içinizde zira nefret, gerilmek, zorlanmak, becerememek, şiddetle karşı çıkmak,.... konusunda çok kötü olmak gibi tamamen olumsuz kodlamalar durup dururken oluşmaz. urla dönüşü kaza daha yeni olmuş ama siz zaten hep "şiddetle" karşıymışsınız araba kullanmaya.


  • Phoebe  (19.04.20 12:06:02 ~ 12:06:52) 
kucumsemekten degil ama 2 kelimeyi bir araya getiremeyenler bile kullaniyorken senin sorunun hicbirsey.


  • baldan kaymak  (19.04.20 12:14:23) 
kullandıkça atılıyor o.

ben de başkası araba kullanırken gerilirdim eskiden, ehliyetim olmadığı zamanlar. "ya oradan bir çocuk fırlarsa, ya araba üzerimize sürerse, ya tır gelir çarparsa... vs." diye bin türlü fikir geçerdi aklımdan. 2017'de aldım ehliyeti, 3 yıldır araba kullanıyorum. şu anda direksiyondayken gelmiyor bunlar aklıma, öyle söyleyeyim.

çok ufak iki kazam oldu, o kazalardan sonra biraz sarsıldım ama yine normale döndüm kullana kullana. kısacası kullanın arabayı, kullanmadan geçmez. korkunun üzerine gitmek gibi bir şey bu.
  • avianthem  (19.04.20 12:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.