[]

13 - 18 yy Avrupa tarihi Kitap

Evet meramım şu 13 - 18 yüzyılları arası avrupa tarihi öğrenmek istiyorum. Ama gördüğüm kitaplar ya çok geriden başlıyor ya da ağırlığı fransız devrimi ve sonrasına bırakıyor.

Var mı bu dönemi kapsayan güzel bir avrupa tarihi çalışması? Fransız devrimine kadar olan kısmı kapsaması muhim. Daha sonrasına geçmemiş olmasının tercih ederim. Başlangıç kısmı çok mesele değil ama yani millattan da başlamasın bir zahmet.


 
www.idefix.com

Bütün Avrupa tarihini kapsamakla birlikte kaliteli ve okunası bir kitap. Tavsiye ederim. İlgili kısmı da okuyabilirsiniz sadece.
  • but that was just a dream  (19.04.20 01:27:28) 
1648'den başlıyor ve video ama Merriman başganı tavsiye ederim: www.youtube.com Dersler boyunca başka kaynaklar, edebiyat eserleri ve fimler de öneriyor.


  • bruce mclaren  (19.04.20 01:41:11) 
Dostum öncelikle Avrupa Tarihi ile ilgili okuma yapacaksan maalesef yelpazeyi bira geniş tutman lazım. Zira Avrupa tarihi çok iç içe bir alan .

Erken modern donemde avrupa adli kitap avrupa tarihini hem siyasal hem ekonomik hemde kültürel bir ele alış yapmakta. cok verimli ve genis bir kitaptir kesinlikle tavsiye ederim

Ortacagda avrupa tarihi adli bir kitap var ki Muammer gul hocanın bu kitapta romanin yikilisindan sonra Avrupa'nın nasil sekillendigini guzel anlatmaktadir .

ortacaglarin tini adlı bir kitap var ki terminolojisi bakımdan ağır icerik bakımından da oldukça zengindir

Ayrica eco'nun ortacag serisini okumani tavsiye ederim .

umarim işini görecek kitaplara ulaşırsın. sağlıklı gunler dilerim
  • anarkokombi  (19.04.20 05:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.