[]

Uzun çekim kahveye ne denir?

Espresso bardağını doldurunca lungo oluyor, ben istiyorum ki mesela cappuccino fincanına doldursun, ama americano gibi üstüne su ekleyerek değil de, espresso makinesinden su akıtmaya devam ederek, kahveden geçmeye devam etsin ve sulandırmış olmayım. Bunun bir adı var mı?




 
Double shot uzun çekim derseniz en kısa yoldan istediğinize en yakın şeyi istemiş olursunuz.
Ama genel olarak onun adı yok malesef, ikinci seçenek olarak direkt tarif edeceksiniz baristaya.
Double shot uzun çekim dediğiniz halde hala single espresso bardağında lungo veriyorsa da terkedin orayı. Ya da yine ikinci seçeneğe başvurup 'bakın ben şu şekilde istiyorum' diye tarif edin.
  • anatomik  (18.04.20 22:00:55) 
long shot espresso starbucks'taki karşılığı. double denmez. single ya da double olabilir ama normal espresso 18-20 sn arasında shot verir, long shot espresso 35-40 sn arası. starbucks'ta çalışırken filtre ve long shot espresso içiyordum sadece.


  • penguhan  (18.04.20 22:04:09) 
Almanlar ve Isvicreliler o tarz hazirlanmis kahveye Cafe Crema diyorlar. Ama bunun icin espresso cekirdegi kullanilmaz, eger espressoyu o kadar uzun yaparlarsa cekirdekteki tum aci aromalar da ekstrakte edilir ve kahvenin tadi cok kotu olur.


  • Haldamir  (18.04.20 22:10:44) 
avustralya'da long black deniyor. espresso da short black.


  • bohr atom modeli  (18.04.20 23:25:49) 
cok uzun makineden espresso olarak cektirirseniz kahvenizi kahveyi yakıp asiditesini kacirabilirsiniz . Nacizane tavsiyem evde 2 kişilik moka pot ile gönlünüzce amerikano ve espressonuzu yapmanız. sağlıklı gunler dilerim


  • anarkokombi  (19.04.20 05:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.