[]

Grafik tasarıma giriş için kaynak önerisi

Grafik tasarımla ilgili bir bölüm okumadım. 8-10 yıl önce Adobe After Effects programıyla kendi kendime saçma sapan işler yapmışlığım var. Bu işe adam gibi bir başlangıç için önerebileceğiniz kaynak var mı? Birçok programı YouTube'dan öğrendim. Türkçe veya İngilizce olması fark etmeksizin kanal önerilerine açığım.




 
bu işler gözüktüğünün aksine çok iç içe

mesela ben after effects de istediğim şeyleri yapabilmek için, c4d, illustrator ve photoshopu aktif olarak kullanıyorum.

yani bunların hepsi bir anda kullanılmıyor ama hepsine işimi çözebilecek kadar hakim olmam gerekiyor.

örnek basit 2d bişey yapacaksam ae içinde, ae içinde çizmek ölçülendirmek falan çok zor olduğu için ilustratorde çizip ae içine export ediyorum.

aynı şekilde bunu photoshopta da yaptığım oluyor özellikle texture içeren dosyalar için.

eğer 3 boyutlu bişey yapacaksam bu sefer c4d de yapıp sonra after effects içine 3d obje olarak atıp gerekli pluginler ile videoya dönüştürüyorum.

özetle hepsine birden hakim olamazsın ama istediğin programı benim gibi işine yarayabilecek şekilde öğrenerek kullanabilirsin.

ikincisi yapmak istediğim şeyler imkanlarımla alakalı, macbookpro kullanıyorum yetmiyor, ben daha çok 3d dünyasına dalmak istiyorum, çok deli şeyler yapmak istiyorum sistem yetmiyor, ben de sistemime göre yapacak şeyler seçiyorum.

önce durumunu belirle, kendine bir standart belirle, örnek olarak ben flat yani 2d motion graphic yapacağım dersen ilüstrator , photoshop, after effects yeterli.

ben 3d motion graphic yapıcam dersen bu sefer 3d programları devreye gidiyor, en çok tutorial bulunana c4ddir.


ben çok sık tutor izliyorum, çünkü aklımda tutmam gereken binlerce detay olduğu için tutamıyorum ve her seferinde detayları kaçırmamak için göz atıyorum. malum render tuşuna bastığında çok uzun süren projeler olabiliyor, ufak bir hata 1 2 günü çöpe atar.

youtube da çok özel, seri halinde kanal aramana gerek yok. proje odaklı ne yapmak istiyorsan onları aratıp yapa yapa git.

mesela www.youtube.com

bu 2d olduğu için after effects/illustrator çalıştıran her sistemde yapılabilir.

bir de standart oluştur kendine, ben mesela 4096x2304px sinematik ve 3840x2160px 16:9 30 fps çalışırım.

bu işi paraya çevirmek de şöyle oluyor, bir videodan 1 teknik, diğerinden başka teknik, ötekinden başka teknik öğreniyorsun yapa yapa

sonra istediğin teknikleri istediğin fikirlerle birleştirip başka bir ürün çıkartıyosun, bu çıkarttığın ürün de eğer 1e1 kopya çekmediysen senin ürünün oluyor ve stok sitelerine koyabiliyorsun.
  • hem şişko hem deli  (18.04.20 18:44:41 ~ 18:47:35) 
ayrıca cgpeers üyeliği al kendine, yanılmıyorsam her ayın 1i ve 15inde üye alımını açıyolar.

programları ücretli mi kullanıyorsun diye sorarsan, bir yılda 500 foto - 300 video yüklediğim için adobestocksa ücretsiz olarak full plan hediye ediyor.
  • hem şişko hem deli  (18.04.20 18:49:19 ~ 18:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.