[]

geliriniz azaldı mı ?Ekonomimiz nolucak

Özellikle ekonomik daralmadan dolayı şu 1 Aydır cepten yiyorum.Sanırım pandemiden sonra ciddi bir ekonomik kriz ve işsizlik var.Çare ne düşünüyorsunuz ? Tembellikte cidden üstümde hiç çalışmıyorum da ..




 
Tam tersi karantinadan dolayı şu an ekonomik durgunluk olduğu için salgın bitince talep artacak ekonomik büyüme yaşanacak.


  • acebi  (18.04.20 15:53:46) 
Neye talep artacak ki.. millette para yok. Şu an para kazanan memur ve iyi kurumsal şirkette çalışanlar. Esnaf bitik.


  • insomniac  (18.04.20 16:29:49) 
bizim zam dönemi nisan ayındaydı. normalde %20-30 arası zamlar konusulurken şimdi şirket fırsatcılık yapıp %5 sembolik zam yapıyor.(onu da başımıza kakıyor) halbuki geçen ay zam alsaydık şu an daha yüksek maaşımız olacaktı. çalıştığım sektör ve firma virüsten etkilenen bi iş yapmıyor şimdilik.


  • nuisance  (18.04.20 16:41:36 ~ 16:42:36) 
benim azaldı, internetten kazandığım sabit bir gelir var üç aşağı beş yukarı aynı seviyelerde giden.

bu iş stok grafik, stok fotoğraf ve stok video üretmek. tabi bununla beraber çeşitli ae templateleri, proje dosyaları falan.

ajanslara bağlı bir iş, %90 reklam ajansları, prodiksüyon ajansları satın alır.

haliyle neredeyse durma noktasına geldi. ben de hedef değiştirdim.

boş durmuyorum, satma potansiyeli daha düşük ama kolay olarak üretebileceğim bişey arıyordum, aklıma dünya bayraklarının animasyonları geldi, 70 ülke kadar bitirdim.

100e tamamlayınca bırakıp covid ile ilgili şeyler üreteceğim.
  • hem şişko hem deli  (18.04.20 16:48:13 ~ 16:48:58) 
Benim arttı gelirim. Gerçi daha fazla çalıştığım için dengeliyordur emek/para oranı olarak. Onun haricinde evde olduğum için normale göre çok daha az para harcıyorum, güzel birikim yapma fırsatı.


  • plutongezegendegilmi  (18.04.20 16:57:24) 
Gelir azalmadı ama gıdadan elektroniğe kadar her şey o kadar zamlandı ki azalmış kadar oldu.


  • halitkin  (18.04.20 17:01:15) 
Ben maalesef sağlık sektörünün içinde olduğum için gelirimde azalma olmadı. Hatta güya dönerler yükselecek, artması bile mümkün.


  • ms brownstone  (18.04.20 18:32:57) 
bizim durumlar değişmedi henüz. eşimin şirketi avrupa'ya iş yapıyor. süreç uzarsa olumsuz olarak etkileniriz.
kardeşimin sevgilisinin restoranı var. onlar çok kötü durumda. çalışanları işten çıkardılar. batmamaya çalışıyorlar.
annem de esnaf ama şansımıza şubat sonu online satış yapmaya başlamıştı. bu sayede ayakta kalabildi.
  • petekpare  (18.04.20 18:58:33) 
Gelir arttı gider azaldı. Ticaret erbabı olarak yeni duruma hemen ayak uydurdugum için iş anlaminda sıkıntı olmadı. Vakit geçirme noktasında da sorun yok sadece etrafımda mecburi iletişimde olduğum kisilerin aşırı dikkatsiz ve hijyenden uzak umursamaz tavırları oldukça gerdi.


  • deer hunter  (18.04.20 19:16:07) 
bu karantina dönemi daha basit yaşamayı öğretti bana. gelirim azaldı ama giderimi de azalttığım için büyük bir olumsuz değişiklik olmadı.


  • the beloved daughter  (18.04.20 19:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.