[]

ttnet hipernet ve superonline fibernet

taahhüt bu ay bitiyor. mevcutta hipernet 24 mbps / 75 gb var. hızı yükseltip ttnet'le devam mı etsem yoksa apartmanın dibine kadar hat çeken superonline fibere mi geçsem. az önce speedtest yaptım 18.85 çıktı hız. superonline için sanırım eve hattı, elektrikçi çağırıp kendimiz çektiriyoruz.




 
eğer mevcut hizmetten memnunsanız taahhüt bitiminde hat taşıma işlem yapın ve turk net e geçin. aynı modemle kullanmaya devam edersiniz modem sizinsse. muhtemelen hızınız da 35 ve üstü olabilir.
bu kodu kullanırsanız 1 ay da bedava hizmet alacaksınız. bu kodun sahibi de tabi.
turk.net

superonline hizmeti de güzeldir ama taahhüt yüzünden huzuru turknet de bulanlardanım.
  • ozdek  (18.04.20 15:17:08) 
turk.netten bazıları çok memnun bazıları aman sakın diyor. birde turk.net fiber mi?


  • scudman1  (18.04.20 15:20:35) 
24 adı altında 18 alıyorsanız çok da memnun olmayın bence. evet daha kötü durumda olanlar var ancak daha iyileri de var :)

turk.net'ten 35'lik paket alsanız o hızları görebilecek misiniz çok belli değil gibi. ek olarak hipernet de her yerde 35 ve üzeri desteklemiyor sanırım, belki size verebilecekleri max. 24'tür. şu haritadan bir bakın telekom altyapısının size max kaç mbps verdiğine.

kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr
  • savidan  (18.04.20 15:28:16) 
ilk yazdığıma bir ekleme/düzeltme yapayım, gönderdiğim haritada max hız yazmıyormuş.

modeminizin arayüzünde dsl stats altında "Attainable Net Data Rate" benzeri bir alanda altyapınızın desteklediği max hız yazar. oradan bakabilirsiniz 24 üstünde hız verebiliyorlar mı anlaşılır.

prntscr.com
  • savidan  (18.04.20 16:54:48 ~ 16:57:01) 
öncelikle eviniz yeni mi değil mi, önemli olan o. millenicom altyapı çalışması yapmıyor, olan altyapıyı (türktelekom da olabiliyor, superonline da) kiralıyor ve o altyapı üzerinden hizmet veriyor. dolayısıyla eğer o noktada superonline o hızı vermiyorsa millenicom da sağlayamaz. bir de bu superonline eski binalara tesisat döşemiyor. gidip "parası neyse ben vereyim" ya da "tesisatı ben döşetirim siz interneti bağlayın" deseniz bile alacağınız yanıt "hayır" olacaktır.
ikinci olarak hipernet ve fibernet farklı teknolojiler. hipernet denilen şey aslında vdsl teknolojisi. telefon hatları üstünden çalışıyor.
varsa elbette fibernet kullanın. 16dan 50 mps ye geçmekte, 50 mps den 100 mps ye geçmekte tarifi güç ve olumlu hisler yaşatıyor.
fiber yoksa vdsl de 50 mps destekliyor. memnunsanız devam edin.
  • tururo  (18.04.20 18:40:38) 
firmaların hepsini araştırıyorum. evin önüne kadar gelen hat superonline'ın çektiği fibermiş. yan binalarda var sadece bizimkinde yok. mevcut abonelikten hiç memnun değilim ama idare ediyor.


  • scudman1  (18.04.20 22:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.