[]

La Casa De Papel Sorusu

Son sezonda bu Arturo kadına neden tecavüz etti?
ne alaka? iç bi yere varmadı, amacı neydi yani?
ya da öncesinde bişey mi oldu, cinsel arzudan öldü bitti mi mesela?
nereyi kaçırdım?

 
sozlutken windweaver bi entry'sinde şöyle demiş.

--
mesela arturo'nun olaylara dahil oluşuna bir bakalım. arturo roman öncesinde bencil, şerefsiz ve biraz da komik bir karakterdi. ancak tüm bunlar kendisini beklemediği olayların içinde bulunca ortaya çıkıyordu. üst düzey bir yönetici olan arturo’nun rehin alındığında kendi altında çalışan insanları umursamaması, profesyonel hayatında cesur olması gereken bir pozisyondayken herkesten çok korkması gibi durumları hep rehine olduğu zaman öğreniyorduk.

ancak arturo kendi hikayesini tamamladı. bir şekilde kurtuldu ve üçüncü sezonun başında bizleri çok şaşırtmayarak hayatına bir şarlatan olarak devam ediyordu. buraya kadar her şey normal. hatta ben, arada televizyona röportaja çıkacağını ve bu korunaklı alandan ekibe sıkarak onları sinir edeceğini düşünüyordum. ancak tutup bankaya girmesi arturo’nun karakter gelişimine hiç uygun değil. burada da biraz önce bahsettiğim fan service durumu var. çünkü arturo izleyicilerin nefret etmeyi sevdiği bir karakter. bu yüzden yazarken sanki "arturo’yu bir şekilde ekibin yanına gönderip onları sinir edecek şeyler yaptıralım. bunun hikayeye bir katkısı var mı? yok. olsun ama izleyici seviyor böyle şeyleri." demişler gibi duruyor yaptığı her şey."
--


bu benim düşünceme en yakın yazı olmuş. bana göre de maksat seyircinin dizide sinirlendiği, öfkelendiği durumun devamlılığının sağlanması. bu tecavüzle de olabilirdi, başlarına başka kötü iş açmasıyla da olabilirdi. ama bence en kötü ve saçma şekilde bu sezona dahil oldu ve manasız kaldı.
  • la traviata  (18.04.20 12:10:49) 
bu tür tehlikeli durumlarda bulunanların cinsel arzuları artıyor amaç öleceğiz o halde dna'mızı miras bırakalım. aynı şekilde rehin alanlarında bir yerlerde sevişmesi yakınlaşması aynı sebeb ile.

aksiyon olsun diye koymuşlar bence, ayrıca geri dönmesi çok salakça idi, ilk başlarda kendisine prim yapacak böylece çıktığında daha çok para kazanacak diye düşündüm ama öyle olmadı. ikinci soygun için senaristler bölümü yazıyor çekim yapılıyor bu sırada yeni bölümü yazıyorlar yani bitmiş bir senaryo yok dolayısı ile biraz o sırada öyle hissettiler ve aksiyon olsun adamın hayatında dediler bence
  • selam  (18.04.20 12:17:39 ~ 12:19:44) 
@blue eyes,
ben sadece o kadarını gösterdiler gibi anladım.
kadın sonradan sadece o kısmını hatırlıyor gibi.

yine de senaryo açısından tuhaf buldum, evet belki sadece karaktere renk katmak açısından yazılmış olabilir ama o zaman da neden bu kadın vs açıklanabilirdi. sahne tartımıı açısından çok havada kaldı yani.
libidosu yüksek iğrenç bi adam evet ama bu eyleme getiren bişey olmadı karakteri onu demek istiyorum.
  • jimjim  (18.04.20 17:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.