[]

Yenilgiyi hazmedememek

Merhaba,

Bilhassa özel hayatınızda, örneğin sevgilinizle bi tavlada kaybettiğinizde, yenilgiyi hazmedemeyen kişiyle alakalı ne düşünmeli?
Bana çok ters geliyor bu. Sonuçta insanın sevgilim dediği kişiye karşı böyle olması irrite ediyor.
Psikolojik anlamda hangi durumları incelemeli anlayabilmek için? Düzeltebilmek için?

 
Adler- Aşağılık kompleksi


  • coca cola  (18.04.20 11:19:35) 
Bir gün kaldığım yurtta kimsenin yenemediği bir adamı tavlada yenmiştim ve benimle bir daha konuşmamıştı. Halbuki aramız iyiydi yenene kadar. Hiç anlam verememiştim ama var böyle bir şey evet.


  • halitkin  (18.04.20 11:50:08) 
Asagilik kompleksine ek olarak; eger yenilen kisi erkek, yenen kisi kadin ise kadinlari kucuk gorme de olabilir. Bir erkek kendisini yenince benzer sekilde mi tepki veriyor bakmak lazim.


  • crown  (18.04.20 12:47:57) 
Çirkefleşmek değil ama aşırı moral bozukluğu mesela. Ya da atıyorum yemeğine oynadınız diyelim, kazanan tarafın bunun üzerine geyik bile yapamıyor olması. Oo ne yiyoruz akşama vs yani... Teşebbüs dahi etmiyorum çünkü karşımda bi mahkeme duvarı var sanki.
Bunun nedenlerini iyice anlayıp düzeltmek için ne gerekiyorsa onu yaptırmak istiyorum.
Ben kadın kişisiyim.
  • izninizolursatahtinizatalibim  (18.04.20 13:23:24) 
Yani kimse sevmez yenilgiyi ama herkese olduğun gibi de olmazsın ya...
Ben mesela çevreme bozuk olurum belki ama sevgili, aile vs bunlar farklı olması gerekir diye düşünüyorum ama karşımdaki insan istisnasız herkese karşı böyle olduğunu ama bana karşı ancak biraz daha hafifletebileceğini söylüyor.

  • izninizolursatahtinizatalibim  (18.04.20 13:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.