[]

lahmacun hamurunda maya olur mu olmaz mı?

totonuzdan sallamayın lütfen. her ikisi ile de yapan var ama mesela ankara düveroğlu lahmacununu bilen var mıdır bilmem ama o tarz çok iyi lahmacuncularda hamurda maya oluyor mu? veya kıvam olarak lahmacun hamuru nasıl olur daha detaylı bilgiye de açığım tabii bilginiz varsa.




 
arı maya olur içinde


  • theseachange  (17.04.20 23:28:04) 
Evde iyi lahmacun yapamazsin, bosuna ugrasma. Maya var.


  • tunaktunaktun  (18.04.20 00:13:11) 
İyi lahmacun yapma derdim yok zaten en yenebilir lahmacunu yapmak


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.04.20 00:31:31) 
ben hamur ile uğraşmamak için şunu denemeyi düşünüyorum:

www.youtube.com
  • faithless  (18.04.20 01:04:33) 
Un,su,tuz,ihtiyacın olan bu.guzelce yogur hamuru,tamam oldu dediğinde bir o kadar daha yogur.cunku o hamuru incecik acacaksın oklavayla.mayayla işin yok pizza,pide yapsan lazım ama lahmacun bana gore mayasız olur.gereken kıtırlığı bununla sağlarsın.çok ince aç,evindeki fırınla kolayca ve hemen pişmesi içinde hazırladığın içide aynı şekilde incelt.

Karantina aşermesi ise donmuş sipariş edebilirsin,eskiden hacıbozanoğlunun dondurulmu lahmacununu yurtdışına götürüyordum bolca gayet iyidir.
  • duptıs  (18.04.20 01:21:47) 
www.youtube.com

tariflerin içinde en yenebilir görünen bu bence.
ama kendim denemedim.

edit:
hayır, bu daha iyi gibi sanki.
www.youtube.com
  • blatta hiberna  (18.04.20 01:22:01 ~ 01:31:10) 
Evde ortalama ustu bir lahmacun yapilabiliyor, hamurdaki dezavantaj, malzeme avantajiyla dengeleniyor, biz mayasiz yaptik


  • pofudukayi  (18.04.20 10:31:49) 
Ya iste bu yuzden totonuzdan sallamayin dedim adam gelmis maya var diyor. Arastirdim sordum sorusturdum mahallenin kebapcisina "mayağin ne işü olur abey lahmacunda" dedi


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.04.20 11:20:04) 
mayasız hamurla yaptım geçen hafta sonu. ama dikkat etmen gereken, kıymayı hamurun üstüne löp löp koymamak. ben ustalara hep kızardım az kıymalı yapıyorlar diye ama bildikleri varmış. bir de kıymayı sulu sulu koyma hamura, sonra çok yağ akıyor. avcunda sık biraz sonra serpiştir. salçayı da fazla kaçırma sakın!

odatv4.com

normalde 4 tane yerken 2 tanesi yetti bana. kalan hamurla yufkadan da ufak pideler yapıp buzluğa attım.
  • duster  (18.04.20 12:17:47) 
geceden beri birkaç video daha izledim, fikrim değişti.
şu daha iyi gibi sanki :)
www.youtube.com

benim en sinir olduğum şey üstünün halı gibi harç kaplı olması.
daha homojen bir dağılım arıyordum ki, bu tarife denk geldim.
yani en azından görsel olarak bildiğimiz lahmacuna en çok benzeyen bu gibi.
  • blatta hiberna  (18.04.20 12:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.