[]

Şehir Bisikletleri hakkında bilgi? Amortisörlü maşa ve Disk Fren?

Merhaba;
Şehir bisikleti almaya karar verdim.
Ancak kafamda soru işaretleri var.
Önde amortisör gerekli mi? Dezavantajı/avantajı nedir?
Disk fren mi V fren mi? tavsiyeniz nedir?

Kullanım amacı; şehir içi ulaşım, asfalt. ufak tefek alışverişler vs.

belirnenen bütçe max. 2.500tl

Beğenilen modeller aşağıda olup, diğer modeller konusunda fikirlerinizi de alabilirim.

ilk link favori olark seçtiğim. diğerleri alternatif.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

 
Ben de işin uzmanı değilim ama, kısaca kendi yorumlarımı yazayım:

Öncelikle ileri seviye araştırma yapmak isterseniz diye: www.bisikletforum.com

Bisiklete bir ulaşım aracı gözüyle bakacak olursak:

Disk Fren: Fren kontrolünüzü arttırır ve yağmurlu havalarda daha güvenilirdir. Ancak ağırdır ve bakımı V frene göre, doğal olarak, daha zordur. (Uzun süreli ve kaliteli V fren deneyimim yoktur.)

Amortisör: Yeri gelir bileğinizin incinmesini, yeri gelir yere yapışmanızı engeller. Belki ben biraz acemi veya agresif sürüyorumdur ama, kullandığım yolların da bu amortisör tipine olan sevgime katkısı azımsanmayacak ölçüde. Eksileri ise ağır olması ve enerjinizin bir kısmını sömürmesi. Enerji problemini kilitleyerek çözebilirsiniz, ancak ağırlığı sabit kalacak ne yazık ki.

Bir de kendimden not ekleyeyim. Şu anda kullandığım bisikletin üzerinde gelen lastikler o kadar kötüydü ki, yerdeki her ıslaklığa “buz” muamelesi yapmak zorunda kalmıştım değiştirene kadar. (Bisiklet seçme kriterinizi pek etkilemez ama, aklınızda şimdiden bulunsun. Disk frenmiş, amortisörmüş hepsi vız gelip tırıs gidebillir lastiğin kalitesine göre)

Yılların Bianchi Thomisus hehe, yaklaşık 4 senelik de Carraro Sportive 227 kullanıcısı

Düzenleme 1: düz maşa ve v fren tavsiye edenler de haklı aslında. Her şey bisikleti ne kadar yoğun kullanacağınıza bağlı bence. Eğer mevzunun içinde günlük işe, okula vb. gitmek de varsa; ek özellikler sizi rahat ettirir. Ancak bu rutin iyice zorlaşırsa (yokuş, sabit uzun mesafeler vb.), v fren ve düz maşa (hafiflik) daha çok işinize gelebilir. Gelmeyebilir de. Son.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (18.04.20 00:16:59 ~ 14:12:01) 
butceye paralel kisa cevap vereyim; v fren ve amortisorsuz masa alin. daha hafif, ucuz, yeterince performansli, bakimi kolay. hic teferruata gerek yok ihtiyaciniz dusunuldugunde.


  • orient blue  (18.04.20 13:24:35) 
Hibrit modellere bakabilirsiniz, yeni başlayanlara kısa gezintler ve şehir içi kullanım için bence iyi bir seçenek. bikestore.com.tr şurada modeller mevcut.


  • creepy  (02.05.20 18:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.