[]

tarih / ermeniler nerelere sürüldü?

Evet, başlıktan da anlaşılacağı üzere, konumuz 1915 olayları.

Vakt-i Seferde İcraat-ı Hükümete Karşı Gelenler İçin Cihet-i Askeriyece İttihaz Olunacak Tedabir Hakkında Kanun-u Muvakkat kapsamında tehcir edilen Ermeni nüfusun ne kadarının hangi şehre yerleştirildiğine dair akademik çalışma aradım, bulamadım.

Bildiğiniz varsa pek hora geçer. Teşekkürler...

 
Haseki ve Deyr ez Zour aklıma gelenler.


  • acebi  (17.04.20 19:28:52) 
Suriye'ye "yerleştirildiler". Nüfus konusu karışık. Müslümanlaştırılmış olanlar var, yolda ailelerinden ayrılıp Müslüman ailelerine verilenler var, "lan bunlar bize lazımmış ama yine de Ermeni" denilerek geri döndürülenler var falan filan.

Türkçe akademik çalışma yoktur. Türkiye ve geçmişle yüzleşmek kadar birbiriyle alakasız iki şey zor bulunur.

Bu konu hakkındaki tezleri ve makaleleri Türkçeye çeviren ve kitaplaştıran tek yayınevi İletişim. Devlet politikalarından, resmi tarih inşasına ve Ermenileri koruyan yerel halkın yaptıklarına kadar epey detaylı bir külliyatları var (çoğu yüksek lisans ya da doktora tezidir)
  • bruce mclaren  (17.04.20 19:44:35 ~ 19:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.