[]

Şarj aletini illa prizden de mi çemek gerekiyor

Ben sadece telefonda ya da laptotan cıkarıyorum prizde takılı kalıyor. Böyle olunca elektrik haecamaya devam ediyor mu? Ofis laptopında şarj aletinin ucunda bir ışık var. Laptoptan çıkarıp prizde takılı kaldığında ışık sönmüyor. Normal laptopım macbook ona bir zarar verir mi böyle prizde takılı kalsa yıllardır böyle kullanıyorum gerçi olan olmuştur artık :/




 
Stand By

Sürekli hazır enerji var oluyor cihazda, çekmek lazım fişi.
  • John Bloor  (17.04.20 15:37:49) 
Tüketimden ziyade cihaza zarar verir mi o daha önemli


  • condom kurşunu  (17.04.20 15:57:40) 
google'dan hesap yaparak geldim.
"Telefon sarj olurken ne kadar elektrik harcar?
Daha spesifik konuşmak gerekirse, cep telefonları şarj olurken 2 ile 6 watt arasında güç tüketiyorlar. Bu şarj cihazları bir cep telefonuna bağlı olmadıkları zaman ise bu rakam 0.1 ile 0.5 watt'a kadar düşüyor. Yani normal koşullarda bir Android ya da iOS'lu telefonun 1 yıllık şarj maliyeti 1 doları aşmıyor bile"

diye bilgi var en yüksekten hesaplasak 0.5W*24H(Saat) 12w günlük güç tüketir. bunu bir yılda olanını bulmak istesek. 12*365=4380w ediyor. hadi biz bunu 4.5kW olarak alalım peki 1kw kaç lira hemen google soralım.

"Tek Zamanlı - Mesken 0,7102 TL"

o zaman 1 telefon şarj aletini 1 yıl boyunca fişe takılı bıraktığımız için ödediğimiz tutar. 3 lira 20 kuruş ediyor. en yüksek hesaptan hesapladığımda değerler böyle.

dediğiniz gibi adaptör prize taklı kalsa ve siz adaptöre herhangi bir telefon takmazsanız zarar olacaksa en fazla adaptöre olur. adaptöre bağlı laptop kullanmak en fazla laptopun bataryasına zarar verir. kaldı ki çoğu laptop adaptöre takılı iken bataryayı bypass edip enerji kullanıyor. yani bir şey olmaz.
  • belkider  (17.04.20 16:14:27) 
stand by harcamaları 2000 lerin başında çıkan uluslararası bir setifikayla 1w 'a düşürüldü. yani stand by konumunda en baba cihaz bile sadece 1w çekiyor. tabi adaptör orjinalse... değilse böyle bir durum yoktur. ama tv ler falan hep 1w. sonra bir ara 0,5 olacak diye çalışmalar yapılıyordu onu takip etmedim belki düşmüştür. düşmese bile çekme.

sertifika derken... sertifika zorunluluğu... iea sertifikası olması lazım.
  • donisse  (17.04.20 18:14:45 ~ 18:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.