[]

Ani gelisen olaylara doğru tepki vermek

Merhabalar,
Aksam evdeyim çektim pijamalari oturuyorum. O an için acayip relax durumdayim, tasalandiğim birsey yok. Gelen bir haberle hazirlanip disari çıkıyorum. Evdeki oksijensizligin etkisi devam ediyor. Girdigim yeni ortamda kendimi bir tartismanin göbeğinde buluyorum. Bizim taraf acayip hakli. Mevzu bildigim konu. Fakat ani gelişen bu olaya dogru tepkiler veremedigimden birisi isinden oluyor.
Suan acayip üzüntülüyüm, isten ayrilandan daha cok, çünkü soylemem gerekenler icimde patladi, niye aklima gelmedi diye dusun dur.
Nedir bu ani gelişen olaylara doğru tepki vermenin formülü, niye nutku tutulur insanın? Var mi bunun bir akademik degerlendirmesi?
Teşekkürler.

 
bunun biraz yaşanmışlıklarla alakası olduğunu düşünüyorum. başına benzer olaylar geldikçe tepkisini daha doğru ifade etmeye başlıyor insan.

daha dün de ben geçmişte yaşanan böyle bir olayı düşünüyordum. yanlış kelime seçimlerim, verdiğim garip tepkiler yüzünden haksız duruma düşmüştüm ve karşıdaki başıma kakmaya başlamıştı haksız olduğu halde yaşananı. sonrasında da kendimi yiyip bitirdim neden böyle yaptım diye. artık kendimi suçlamıyorum. ilk defa böyle bir şey yaşamıştım, nasıl davranacağımı bilmiyordum. benzer bir olayı şimdi yaşasam kendimi çok daha düzgün ifade ederim. o yüzden en iyisi zamana bırakmak. kısacası, ''doğru tepki vermek için şöyle yapın'' şeklinde bir formül yok, deneyimlerle ve onların kazandırdığı olgunlukla ilgili tamamen bu.
  • pearson  (17.04.20 12:04:06) 
bu tip durumda biraz “zamanı durdurmaya” yönelik hareket etmek lazım, yani o an geri dönüşü olmayacak bir durum oluştuğunda ve söyleyecek şeyler gelmeyince gerek sözlü gerek fiziksel olarak odadan çıkıp giden kişileri durdurmak lazım olayı bir tür kriz ortamına çevirip zaman kazanmanın ötesinde hayır demenin sembolik bir yolu olarak insanlara bunları hissetirerek kendine çevirebilirsin.


  • marlonbranda  (17.04.20 12:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.