[]

Aynı email adresini kullanan 2 hatta belki 3 kisi

Çıldırıcam nasıl oluyor bu.. Bir tane akli evvel akademisyen isim soyisim halihazırda benim olduğu için sadece 1 harfi silip/değiştirerek email almış. Bunu farketmeyen pek çok kişi isim soyisim doğru olarak yazıp gönderince eksiklerin çoğu ana geliyordu.

Eyvallah.

Sonra bu bazen hastane randevusu almaya çalışma, çocuğa oyun sitesi hesabı açma derken epey dallanıp budaklandı. Her defasında tüm üyelik isteklerini sildim engelledim falan. Dolayısıyla o üyelikler yapılmadı.

Şimdi birisi instagram hesabı açmış. Farkında değildim nasıl olur böyle birşey. Kullanılmıyor ama bayağı bayağı email kontrolü ben de.. Sildim hesabı.

Diğerleri yanlış yazma falan anladım. Ama ınstagram hesabı nasıl açılıyor?

 
bize de oluyor yapacak birşey yok. Birisi benim mail ile samsung account açmış. onaylamadığım halde daha sonra kendim ihtiyacım oldu. Kendime açamadım. Eski başkasının açtığını da iptal etmiyorlar güvenlikten dolayı. bir sürü güvenlik sorusu soruyorlar.


  • efruz  (16.04.20 22:01:31) 
aynı durum bende de var, trendyola üye olup sipariş verenler mi, bankasına bile benim mailimi vermiş, gelen paralar, hangi atm'den ne kadar çekti bana geliyor, müşteri hizmetlerine ilettim durumu ama onlar da bir şey yapamıyorlar.

bunun sebebi aslında yazılım bug'ı, çünkü email adresi verilmişse mutlaka ilgili site veya uygulama confirm maili atmalı, confirm maili onaylanmadığı sürece de o adrese herhangi bir mail atılmamalı. ama çoğu site uygulama bunu yapmıyor. problem orda başlıyor.

instagram hesabı açarken muhtemelen sadece cep telefonu ile onaylayıp açmıştır, sonradan mail adresi eklemiştir.
  • aziz dostum jack  (16.04.20 22:12:27 ~ 22:12:59) 
o da bir şey mi beni inşaat mühendisleri odası zanneden kargocular ve insanlar mevcut.
faturalar falan geliyor iletişim adresi de yok bildiremiyorum da.
spame attım gitti.
  • ozdek  (17.04.20 02:35:25) 
efruz'un bahsettiği durum bana da çok oluyor. onaylamadığım halde bir türlü kurtulamadığım hesaplar dolu. ulan onay verilmemiş hesaba sonsuza kadar mail adresimi bağlı kılıyor. onay verilmemiş mail adresini niye bağlı tutarsın anlamadım ki.

mail adresim ile açılmış ve kurtulamadığım instagramlar, facebooklar var. facebook'a benim mail adresimi bu hesaptan kaldırın dediğimde "kimliğinizin resmini göndermeden bir işlem yapamayız" falan zırvalıyorlar ulan hesap benim değil ki benim kimliğimi napacaksın ben onayla tuşuna hiçbir zaman basmadım kaldır şu maili hesaptan diyorum yok kimliğini göster diyor gösteriyorsun bu sefer de "bu kimlik bilgileri hesaptaki isimle uyuşmuyor o yüzden devam edemeyiz" diyip bir daha cevap vermiyor. ee tabii ki uyuşmayacak ben de onu diyorum benle alakası yok hesabın diyorum zaten akıllı.

böyle saçma sapan işler. birkaç tane açılmış banka hesabı da var, gelen maillere bakıyorum onay vermeme tuşu falan yok. direkt eklemiş maili sorgusuz sualsiz. telefon açıp maili kaldırtmak için uğraşmak gerekiyor herhalde. biri kredi kartlarını ödememiş durmadan haciz maili geliyor geriliyorum. bir sürü saçmalık. neden bu kadar çok servisin mail onaylama sistemi böylesine gevşek anlamıyorum. hadi kullanıcıyı kaçırmamak için işleri çok sıkı tutmuyorsunuz tamam ama en azından onaylanmamış mailin sistemden kaldırılmasını bu kadar zor hale getirmeyin yahu.

neyse çok dolmuşum bu konuda.
  • bazen  (17.04.20 02:38:14 ~ 02:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.