[]

bulaşık makinesine giriş 102

selamlar, belirttiklerinize uygun bulaşık makinesini aldım. parlatıcı tuz muz bir dünya şey var ama bende sıfır bilgi. neler almak lazım bulaşık makinesi geldiğinde hemen bulaşıkları yıkayabilmek için?

bunu aldım: www.vestel.com.tr


 
bimden bulaşık tablet deterjan al. en ucuz oradaki herhalde. tableti göze koyup kapatıyon makineyi başlatıyon yıkıyor. tuz suyun sertliğine göre ayarlıyon. parlatıcı da parlatıcı.


  • glamdr1ng  (16.04.20 15:18:52) 
Tuza gerek olmayabilir, servis söylüyor genelde onu. Ankara'da tuz kullanmıyoruz mesela. Onun dışında tablet ve parlaticiyi istediğin yerden al. Bimde olan tablet pek güzel yıkamiyor bu arada ama iş gorur yine de.


  • elorelia  (16.04.20 15:24:28) 
kullanma kılavuzunda yazar ama 1.5 2 kilo tuz alır. tuzu doldurdukça su taşacak sıkıntı olmaz. bütün tuzu doldurmaya çalış. ardından boş bir şekilde çalıştır. kalan tuz aksın gitsin. camlar çizilebilir yoksa


  • sutlu nescafe  (16.04.20 15:27:25) 
sadece tablet iş görür. tuza da parlatıcıya da ihtiyaç yok. o tablette tuz da parlatıcı da var zaten.

şu ikisinden şaşma;

finish quantum
fairy platinum
  • jelly bear  (16.04.20 15:33:59) 
genelde makinanın içinden bir test kağıdı çıkıyor. servis geldiğinde bununla su sertliğini ölçer. ona göre parlatıcı ayarını yapar.

hepsi bir arada tablet kullanırsanız tuz kullanmaya gerek kalmıyor. ama yine de makina geldiğinde kullanma kılavuzunu okuyun ona göre karar verirsiniz. şu an için tablet deterjan ve parlatıcı almanız yeterli.

fairy platinum tavsiye ederim ben de.
  • inheritance  (16.04.20 16:07:47) 
güle güle kullanın. normalde 3 şey gerekiyor, tuz, deterjan tableti ve parlatıcı. bende bosh var. servis, önerdikleri tableti kullanırsam tuza gerek olmadığını söyledi. makina üzerinde finish tavsiye ediyoruz diye yazıyor. ben de finish quantum kullanıyorum. biraz ağır bir kokusu var ama hepsi öyledir herhalde. parlatıcı içinden çıkmıştı, 5-10 yıkamalık. Yalnız parlatıcıyı tablet gibi her defasında koymuyormuşuz, benimkinin haznesini doldurduktan sonra 15-20 yıkama gidiyor.


  • panamera  (16.04.20 16:20:15) 
Biraz sorunuz dışında öneri (kullanım kitapçığında yazıyordur belki de):

Makine temizken deterjan gözünü kapatmayı unutursanız, makineyi doldururken içine bulaşık atıkları girme ihtimali var. Böyle bir durum olduğunda, bu gözü temizleyip kurulamadan tableti koymayın. Aksi halde, tabletin dışındaki plastik eridiği, ancak tam çözünemediği için, tablet göze yapışıp kalır.

Not: Makinenizin deterjan gözünün nasıl olduğunu bilmiyorum. Belki de bu uyarıya ihtiyacınız yoktur.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (16.04.20 17:28:52 ~ 17:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.