[]

Coronavirüs nedeniyle dizi-yarışma ve diğer programlarda alınan önlemler

Bu olay nedeniyle önlemler alınmaya başladığında haberlerde birkaç dizinin çekimlerine ara vereceğini okumuştum. TV pek açmayan ve programlardan bihaber birisi olarak yerli diziler, survivor gibi programlar ya da koca arayan kayıp kaçak bulmaya çalışanların programlarında ne tür önlemler alındığını merak ettim. Mesela dizilerde yakın temas öpüşme el sıkışma vs. olmuyor mu, diğer bir ifadeyle senaryo ile oynanarak durum idare edilmeye mi çalışılıyor. Survivor gibi programlarda yakın temas olmaksızın yarışmalar aynen gerçekleştiriliyor mu? Bunlar ilk aklıma gelenler acaba uygulama nasıl?




 
Dizi çekimlerinin çoğuna belki de hepsine ara verildi.

Survivor izlemiyorum ama orada bir sıkıntı yok sanırım. Adamlar zaten izole durumda.

Kim milyoner olmak ister yarışmasında seyirci yok. Seyirciye sorma joker hakkı yerine "uzmana sorma" joker hakkı diye bir şey icat etmişler. Uzman da 1 milyon kazanan kıvırcık saçlı papyonlu çocuk.
  • himmet dayi  (16.04.20 13:26:35) 
Survivor'ın neresi izole yahu? Biz böyle ıssız ada diye izliyoruz. Ama bakın "izliyoruz".

Bizim bunu izleyebilmemiz için görmediğimiz kısımda onlarca kameraman, sesçi, ışıkçı, bilmemneci set elemanı var. 20 30 kişiden az değildir ve hepsi de her gün evine giden çalışanşardır. Bunlar da hala birbirlerine sarılmalı çakmalı oyunlar oynuyor. Dedikodu ederlerken kamera ağızlarına kadar giriyor. Acun gidip geliyor sürekli. Biz ıssız kısmını izliyoruz, arka taraf kocaman bir set.

Diğer diziler ara verdi. Birol güven bütün seksenler oyuncularına ekipman sağlamış, hepsi evinde kendi imkanlarıyla bir şeyler çekiyor, dizi diye montajlayıp gösteriyorlar.

Arka sokaklar'ın çekimleri devam ediyor. Dizinin yönetmeni orhan oğuz 65+ olduğu için yardımcı yönetmen çekiyor. Zafer ergin de (rıza baba) 65+ olduğu için o da yeni bölümlerde yokmuş. Sette sosyal mesafeyi nasıl korurlar onu bilmiyorum. Set fotoğraflarında bile oyuncular dip dibe.
  • kibritsuyu  (16.04.20 13:36:02) 
Üçte Üç Tarih'te seyirci yok artık.

Zuhal Topal'ın kaynana-gelin yemek yarışmasında Zuhal Topal ayrı bir ev tuttu, herkes orada yemek yapıyor artık. Akrabaları geliyordu eskiden yarışmacıların artık sadece kaynana gelin var. Ev her gün dezenfekte ediliyormuş. Kaynanalar da birbirlerinden daha uzak oturuyorlar artık yarışmada. :(
  • black holes in the sky  (16.04.20 13:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.