[]

video chat/konferansa katılmak ama görünmemek

arama ya da deneysel öğrenme gibi şeyleri yapabilecek durumum yok, bilen birilerinden öğrenebilirsem çok güzel olur. bazı online dersler oluyor, kimi seminerler online yapılıyor. ağırlıkla zoom ya da google meet kullanılıyor. şimdi hem teknik hem de sosyal sorularım olacak.

online derse katılırken kendimizi göstermek zorunda mıyız? yani kimi kamusal konferanslar ya da açık dersler bile zoom üyeliği bilmem ne istiyor. bunları kameramızı, mikrofonumuzu aktif etmeden kullanabiliyor, grup chatlere bu şekilde katılabiliyor muyuz?

bir de kredisini almak zorunda olmadığım ama takip edeceğim bir ders var burada mesela. yani istemiyorum insanlarla yüzgöz olmak. ben burada kameramı filan kapalı tutsam çok ayıp olur mu? kayıt altına alınabilir görüntümle ortamlarda online olma fikri hiç hoşuma gitmiyor, sınıfta öylece oturmakla aynı şey değil bu. öf.

sorularımı hem teknik hem de web adabı bağlamında cevaplayabilirsiniz, ikisine ama daha çok tekniğe ihtiyacım var. teşekkürler.

 
zoomda ilk odaya girerken soruyor kamera acik mi baslamak istiyorsun diye. sonrasinda da istedigin zaman acip kapatabiliyorsun. bir kac kisilik bir toplanti degilse, kamera acmana gerek yok bence. ayip olmaz yani. mikrofon zaten herkes kapali tutuyor genelde konusacagi zaman aciyor, arkadaki ortam gurultusunu gelmesin diye. bence toplanti az kisilik bir toplantiysa, konusan duvara konusuyor olmasin diye acmak guzel bi davranis olur ama, yine de acmayana neden acmiyorsun demez kimse


  • gonzo opera  (15.04.20 11:22:36 ~ 11:24:24) 
çok teşekkürler. google meet'te durum nedir bilen var mı peki? onun aciliyeti var şu an.


  • snape i başından beri tanırım  (15.04.20 11:31:26 ~ 11:31:40) 
Google meet hakkında bir fikrim yok ama öğrenemezseniz eğer aygıt yöneticisinden kameranızı kapatın sonra tekrar açabiliyorsunuz. Bu sayede cihazınızda kamera yokmuş gibi görünüyor zaten.


  • black holes in the sky  (15.04.20 12:39:58) 
@black+1
Laptopun kapağını hızlı çarparak kapattığım için bozulmuştu. Eğer bir mazeret gerekirse bunu söylersiniz. Sınav durumunda da tamir ettirdiğinizi :) sonrasında bozukluğun bir zaman sonra tekrarladığını. Bu döngü böyle gider

  • Unde bach canim  (16.04.20 09:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.