[]

benzinli araç kalorifer

birkaç saat arabada beklememiz lazım hava soğuk da kaloriferi nasıl çalıştıracağız? araba çalışır haldeyken çalıştırmamız gerekli değil mi yoksa aküyü mü yiyordu neydi tam bir bilgim yok. 1.33 ve hareket halinde olmayan araçta ne kadar yakar ki bi 4-5 saat kalorifer çalıştırsak




 
arabanın çalışması lazım. ne kadar yakar bilemiyorum.


  • sutlu nescafe  (15.04.20 11:06:36) 
Saatte 1 litre falan yakar sanırım ama o kadar saat rölantide çalıştırmak araca nasıl etki eder bilemiyorum.


  • bahoho  (15.04.20 11:08:15) 
Yeni ve teknolojik bir araçsa, ki anladığım 1.33 olduğuna göre toyota bu araba.

Bir saatte 0.5 en fazla 1 litre yakıt yakar.

Sıcak için motor suyunun ısınması gerekli, aracı sürekli çalıştırmanız da gerekmez. İçerisi yeteri sıcaklığa ulaşınca önce motoru kapatır, sonra soğuyan kalöriferi kapatırsınız.

Isı düşmeye başlayınca motoru tekrar çalıştırırsınız, ama motorun çok fazla soğumasına izin vermeyin, kalöriferin ısınma süresi artar yoksa.

Kapalı bir ortamda yapmayın bunu, eksoz gazından zehirlenirsiniz.
  • John Bloor  (15.04.20 11:18:46) 
@john aynen toyota auris 2012 model bi araç hocam


  • biseysorucam  (15.04.20 11:26:36) 
arabayı çalıştırmanız gerekli. 20 dakika açın, arada bir gaz verin devir artsın. hem böylece çalışan araçta akü de bitmez siz de rahat rahat müzik dinlersiniz. sonra bir 7-8 dakika ara verin içeredeki sıcaklık da yeter size. soğumaya başlayınca yine çalıştırın ve yine ara ara gaz verin.


  • duster  (15.04.20 11:32:44) 
Motor ısındıktan sonra motoru kapatıp kaloriferi çalıştırmanız motorun sıcaklığını anında düşürür. Bir de benzinli, küçük bir motordan bahsediyoruz.

Benim benzinli arabam saatte 0.7 litre yakıyor rölantide. Sürekli motoru ısıt kapat yapmanızı tavsiye etmem bekleyen bir arabanın motoru kolay kolay ısınmaz.
  • denizgonen  (15.04.20 11:35:58) 
araç çalışacak ve hava devirdaim ayarı içeride olacak aksi halde içeri egzos gazı çeker rahatsız olursunuz. camlardan birini yarım parmak açmak da içeride nem oluşmasını engeller.


  • orpheus  (15.04.20 12:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.