[]

Wifi arka odada çekmesini sağlama

yalın internet sahibiyim.ttnet'in kurulum aşamasında verdiği zyxel marka VMG3312-B10B isimli modemi kullanıyorum.biraz modemi araştırınca çok siktiriboktan birşey olduğu belli.zaten beleş verdikleri modemden çok bir beklentim yoktu ama wifi'nin diğer odalarda çekmeme durumu artık aşırı sinir bozucu olmaya başladı.hatta sırf bu entryi yazmak için tekrar modemin yakınına gelmek durumunda kaldım.modem salonda.benim odayla arasında büyük bir mesafe yok ama kalın duvar ve kapıdan kaynaklı sanırım 1 diş bile zor çekiyor veya çekmiyor.benim istediğim internetimin arka odada da aynı hızda çekmesi.bunun çözüm yolu anladığım kadarıyla 2 yolla çözülebiliyor.

1-odaya ana modem üzerinden ethernet kablosu aracılığıyla access point denilen zımbırtıyı bağlama.
2-wifi güçlendirici denilen zımbırtıyı modem ve odama yakın prize takıp sinyali arttırma.

açıkcası kablo ile uğraşmak istemiyorum ama 2.yolu da seçersem yine internet hızım pek verimli olmayabilir.bütçem 100-200 lira arası.nasıl bir çözüm yolu incelemeliyim.tavsiyelerinizi bekliyorum.

birde elimde asus dsl n12e wi-fi adsl modem router var.bunu ana modemle bir arada kullanmam mümkün mü acaba?hiç anlamıyorum da bu işlerden.olursa çok şükela olur.

 
tam olarak aynı modemi kullanıyorum.Dün itibariyle artık yıldım ve yeni modem aldım. Odam modemin olduğu yere yine uzak kalıyor ama duruma göre router alacağım.


  • philiptraum  (15.04.20 00:00:00) 
tam ben diyecektim 100 liraya letgodan bir modem alıp onu acces point olarak kullanın diye. zaten fazlalık modeminiz varmış. bunu access point olarak kullanabiliyorsunuz. ben evde bu şekilde kullanıyorum hali hazırda.

yapması biraz zor youtube'dan video izleyerek en kötü bir günde halledersiniz diye düşünüyorum beni uğraştırmıştı :D. şuan için tek masrafınızın zaman dışında ethernet kablosu gibi duruyor.
  • belkider  (15.04.20 00:01:59) 
İkinci modemin kurulum arayüzüne ulaşabiliyorsunuz orada çalışma modu ayaari var mı bakın. Şimdi başka bir şeyle uğraştığım için bakamadım. Çalışma modu ayarlanabiliyirsa onu kullanın.
Access point / extender gibi bir ayar varsa olur

  • kisa  (15.04.20 00:10:08) 
Sinyal genişletici alın.


  • frodox  (15.04.20 00:20:33) 
asus'un wifi repeater/access point ve media bridge özelliği olan repeaterini aldım.

yıldım be abi, tamam full çekiyor, bağlantısı kopmuyor ama kendi kendine veri akışını kesiyor 20 30saniye. zaten böyle bişey de videonun takılmasına veya oyundan düşmemize yeterli oluyor.

en temiz çözüm kablo. kablodan gerisi yalan.

şimdi elbet bunun kopmayanı bozulmayanı vardır da, ben 2 ay önce access point, repeater fiyatlarına bakmıştım benim verdiğim para 150 lira bunun kalitelileri 500 600 1000 tllere çıkıyordu normal modem boyutunda olan cihazlar için yani.
  • hem şişko hem deli  (15.04.20 00:20:40) 
@deli...


Gebekde basit bir iki ayarla çözülüyor o işler. İlk aklıma gelen kanal ayarını boş bir şeye sabitlemek.
Benim. Memnun kaldığım ürünler oldu ki asus un bu cihazı da güzel bir alete benziyor. Bence önde bunu denemeli masrafsız olarak
  • kisa  (15.04.20 00:24:14) 
benim aldığım model şu

www.hepsiburada.com
  • hem şişko hem deli  (15.04.20 00:26:51) 
Ezbere bilemiyorum ama dedigim gibi ilk tavsiyem şu olur
Telefona WiFi analyzer gibi bir yazılım kurup hangi kanal boşta ona bakmak lazım sonra o boş kanalı asıl. Modem den sabit olacak şekilde ayarlamak. Lazim.

Bir de 5ghz destekliyorsa mesafe kısa olur ama daha boştur. O da denenebilir
  • kisa  (15.04.20 00:29:07) 
@willzyx o modemi kurmakta zorlanirsan. Esaj atabilirsin bana. Zaten günler boş geçiyor bakarız istersen.


  • kisa  (15.04.20 00:30:57) 
bu kanal konusu önemli ama birçok modem (hatta belki de tamamı) kanalı zaten default olarak otomatik ayarlıyor. siz boş diye atıyorum 7'ye sabitleseniz bile etraftaki diğer modemler oldukları kanalda sabit durmadıkları için boş kanal bulamayacaksınız bir türlü.

zaten bahsedilen wi-fi analyzer türevi uygulamalarda da görebilirsiniz bunu, en boş kanal diye önerdiği kanal sürekli değişir.

yükselticilerin dışında bir de mesh sistemi denen bir zamazingo var. maliyeti çok daha yüksek ama ucuzları da var, buna da bakmak lazım (180 tl'ye var mesela, tp-link'in alt markası olan mercusys denen bir marka, iş görür mü bilmem)
  • savidan  (15.04.20 02:11:14) 
@kısa nickli sözlük yazarımız sayesinde elimdeki modemden faydalanıp bu sorunumu çözmüş bulunuyorum dostlar.tüm yazanlara teşekkürler.


  • willzyx  (15.04.20 03:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.