[]

Hükümetin 45 ülkeye tıbbi yardım yapması normal mi?

hani belki uluslararası anlaşmalar gereği sembolik yapılıyordur bu yardımlar.

mesela bir ülke kötü durumda olan bir ülkeye 50 bin dolar bağış yapabiliyor. belli ki sembolik.

acaba bizimkilerin de yolladığı bu malzemeler sembolik mi?

sadece bu hükümet mi yapıyor? mesela italya bile başka ülkelere yardım yolluyor mudur şu durumda?

maske yolluyordur belki ama 1000 tane falan yolluyordur.

anlamaya çalışıyorum.

yok dünyada hastalıkla mücadele eden ülkeler içinde sadece (ve en çok) bu hükümet yapıyorsa ağır laflar hazırladım.

 
Evet normal. Bkz: kamu diplomasisi bkz: yumuşak güç. Ayrıca kamu diplomasisinde dunyada ABD'den sonra ikinci sıradayız.


  • acebi  (14.04.20 19:28:16) 
normal filan değil tabii ki. herkes kendi ülkesine harcıyor. bizim gibi her tarafı açıkta olan ülkeler artık kimbilir ne için yolluyor. daha bir maske dağıtmayı beceremeyip maske satışını da yasaklayanların, egemen bağışı büyükelçi yapanların uluslararası diplomasi ustası olduğuna inanmak çok absürd.


  • n62  (14.04.20 19:39:26) 
yahu avrupa birliği ülkeleri, diğer ülkelerin maskelerine el koyuyor.

'Kıtaları aşan bu savaşın ilk örneği mart başında Çekya ve İtalya arasında yaşandı. Çekya, İtalya'nın sipariş ettiği 110 bin maskeye el koydu. Sorun ancak diplomatik girişimlerin ardından çözülebildi.

İtalya, diğer bir sorunu da Fransa ile yaşadı. Fransız basınına göre, İsveç sağlık şirketi Mölnlycke'nin Çin'den satın aldığı maskelere 3 Mart'ta Fransa'da el konuldu. Virüsten en çok etkilenen İtalya ve İspanya'ya gidecek olan maskelerin serbest bırakılması için İsveç hükümeti devreye girdi. '


maske dağıtmayı beceremediler, satışını yasakladılar, bir de maskesiz çıkmayı yasakladılar.

ben hep duyuyorum bazı hastanelerde ekipman eksiği var diye.

kızılay en son, kızılhaç'ın önerisiyle dünyanın öteki ucundaki bir camiyi dezenfekte ediyordu, değişik yerlerde bu maskeleri falan dağıtıyordu. bizimle alakaları yok.

ben bu durumu katiyen normalleştiremem kusura bakmayın.

bir de tüm bu malzemelerin üzerinde sadece başbakanlık forsu var.

bir de yetmediği gibi her gün maske geldi mi diye telefona bakıyorum, gördüğüm tek sms bu mesaja cevap ver 10 tl ateşle, biz bize yeteriz.
  • hem şişko hem deli  (14.04.20 19:48:58) 
Ayranımız yok içmeye...
Ablam doktor, ambulansta çalışıyor, son dönemde hastaların çoğu virüslü malum.
Onlarda yeterince koruyucu kıyafet yok, n95 maskeler suyunu çekti, son gönderilen maskelerin fotoğrafını bana gönderdi sinirimden ağlayacaktım. Filtre vs olmayan sütyen benzinden maskeleri doktorlara gönderiyorlar, şimdiden o kadar çok pozitif doktor ve sağlıkçı var ki.

Bizimki sadece şov yapma, ne haltımıza yarayacaksa. Bi de buraya (İngiltere) göndermişler 3-4 tane ağzına kadar sağlık malzemesi maske vs dolu uçak, ikinci sevkiyat ertesi gün diyorlardı bir de. Ulan İngiltere evde oturan vatandaşına çatırt diye maaşının %80ini ödemeyi taahhüt eden bi ülke, parasını bastırıp o maskeleri alabilir. Sen daha biz bize yeteriz diye dilenip halka vereceğin yerde halktan topladıklarınla millete şov yapıyorsun.

Yakın tarihte bu günleri çok çok kötü anacağız, tarih affetmez. Şu an eleştiremiyoruz ama elbet her şeyi şeffaf bi şekilde eleştirebileceğimiz günler gelecek. İşte o zaman, bilemiyorum altan.
  • bir nick var benden iceri  (14.04.20 19:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.