[]

Araba motoru neden yıkanmaz?

Elektronik aksama zarar vermemek için, kabul. Fakat yağmurlu günlerde şarıl su giriyor motora. Bu bir çelişki değil midir?




 
yıkanmaz diye bir şey yok ki? yıkanıyor.


  • garavel  (14.04.20 15:28:04) 
Motor yıkanır da basınçlı su yağmurun giremediği yerlere de girip zarar verebiliyor, o yüzden gerekli önlemleri alarak dikkatli yıkamak gerekiyor.


  • crown  (14.04.20 15:34:14) 
Eskiden oto yıkamalarda çok çalıştım. Elektronik beyni olan motorları motor temizle spreyi ve süngerle temizlerdik. Büyük arızalar bırakabilirsin yoksa. Eğer karbiratörlüyse distribütör kapağının üzerine bi havlu at ve yıka. Yıkadıktan sonra her ihtimale karşı kapağı sök kurula devam et.


  • antihero  (14.04.20 16:27:06) 
Sorun su değil zaten, hemen kurur su elektronikler de etkilenmez. Sıkıntı suyun içindeki kireç ve diğer maddelerin elektrik/elektronik aksamda bırakacağı tortu ve benzeri katmanlar. Bunlar elektrik iletiminde sorun çıkarabiliyorlar.


  • heritage  (14.04.20 17:32:49) 
normal bir arabada yağmurlu havada motorun içine şarıl şarıl su girmez. kaporta tahliyeleri motorun içinden geçmez, teker izinden sıçrayan suyun büyük kısmı da çamurlukta kalır. motor yıkamak bence arabayı kadife kaplatmak kadar salakça. motorda yağ kaçağı vs aranmayacaksa hiç yıkamaya gerek yok. stress test yapıyorsunuz boş yere.


  • tukenmez adam  (14.04.20 18:12:17) 
elektronik cihazların IP enclosure ratingleri oluyor. su ve toz gibi ortamlara karşı dayanımını gösteriyor. ama bu rakamlar standart testlere göre yapılıyor. örneğin bir kategori suya daldırdığında 15 dk su geçirmediğini gösterirken diğeri basınçlı su uygulandığında sızdırmazlık sağladığını söylüyor. ama suya daldırdığında suyun derinliği, basınçlı suda ise debi, basınç, nozülün uzaklığı gibi tonla parametre var.

tahmin edersin ki yağmurdan sıçrayan su ile temizlik yapılan tozları duvardan söken basınçlı su aynı etkide değil. dolayısıyla elektronik aksamların kategorileri bunu vaat etmez. çünkü motor basınçlı su altında çalışan bir ekipman değil. ekipmanı bu kategoride almak maliyeti artıracağı için üretici gerek ve yeteri seçer.

www.ottima-tech.com

www.budind.com
  • sttc  (14.04.20 19:50:23) 
Ben yıkatıyorum ama uzaktan tutturuyorum suyu. Ayrıca; 4 yılda bir yıkatıyorum. Her sene değil.


  • komando kani var bende  (14.04.20 19:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.