[]

Evde Çocuğu Zaptetmek

Varsa pedagog veya çocuk gelişim uzmanı , başlığa yönlendirebilirsek çok sevinirim.

Malum yasaklar kapsamında 2 yaşındaki oğlumu dışarı çıkartamıyorum. Ama bu nereye kadar sürecek ? En aktif olduğu dönem, güneşe ihtiyacı var, koşması gerek, sosyalleşmesi gerek, aşı yaptıracağım o bile izne tabii, vs.

görünen o ki bu 3 gün 5 günle sınırlı bir durum değil, bunun çocuk üzerinde bırakacağı psikolojik etki, vitamin eksiklikleri sonradan daha büyük sorunlar olarak geri dönüşü olacak mı bilemiyorum.

Yaşça büyük insanlar kitap okur, tv izler, hobi ile uğraşır. ama 2 yaşındaki çocuğa ne yapacağız ? tv mi izletelim , cep telefonu mu verelim eline. öyle bir aile de olmadık hiç.


not: site bahçesi önerecekler için ; geçtiğimiz günlerde site bahçesinde ceza yiyen haberlerini gördük.

 
araba varsa bindir arabaya dağa bayıra götür. senle ya da yalnız oynasın.

nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. eskişehir'de yarım saat mesafede bir sürü açık alan var.

sosyalleşmeyi unut. mücbir sebep. ya da sağlıklı olduğundan emin olduğun akraba çocuğu vs. varsa...
  • ya ben lan neyse  (14.04.20 11:58:58 ~ 12:00:27) 
yukarı katta oturan komşunun ki kendini tanımıyorum.

bi 7 8 yaşlarında çocuğu bir de 2 yaşlarında çocuğu var. bunları sadece duyduğum seslerden ve gürültülerden biliyorum.

anne ile baba resmen çocukları için sürekli bir animasyon halindeler, sürekli oyun oynuyolar, film izliyolar, evin içinde koşturuyolar, sürekli ama sürekli bir oyalama çabası.

haliyle çok gürültü oluyor ama hiç rahatsız olmuyorum, yeter ki çocuklar oyalansın da bu süreci atlatabilsinler diye.

bizim burası da site, cahil kesim sokağa çıkma yasağında bile çıkardı çocuklarını dışarı, çocuk parkı full doluydu.

öte yandan 3 tekerlekli bisiklet ile peşinde annesi babası dolanan çocukları da görüyorum dışarıda. zaten kimse kimseye yaklaşmıyor normal şartlarda, aşırı cahil öküz falan olmadığı sürece.

edit: çocuğu çıkarma, hakkaten az önce yunuslar geçti site içinden, sitenin 2 yolunu görüyorum, adamlar komple turladı kimse varmı diye baktı ve gitti.
  • hem şişko hem deli  (14.04.20 12:01:33 ~ 12:05:50) 
Arabaya bindirirken yakalanmazsın da, arabada giderken çevirmede kişi başı 3000 civarı cezası var. O paraya öküz alınır.


  • ycm  (14.04.20 12:05:13) 
site bahçesinde bir kişi gözcü olur dışardan ekip gelirse koşa koşa içeriye girilir


  • fenasi kerim  (14.04.20 12:05:55) 
@ya ben lan neyse, araç içinde seyahatte yassak ne yazık ki, durduk yerde 3000 tl girmesin.

@hem şişko hem deli, elbette ki biz de oyun oynuyoruz, koşturuyoruz. alt komşumuz da sizin gibi, ohh ne güzel diyor, yukarıda çocuk var, eğleniyor diyor. Ama inanın yetmiyor.
  • janavarorion  (14.04.20 12:07:45) 
Alt komşunun yerinde olmak istemezdim. atlamadan koşmadan da oyun oynanır. Yeğenim o yaşlarda, 1,5 yaşından beri kreşe gidiyordu. Şimdi 1 aydır evde. Yabancı dil öğretiyorlar. Yemek yaparken anne, babanın yanında onları izliyor. O da yapıyor. Geri kalan zamanda resim, mesim çiziyorlar. Yeğenim de yerinde duramayanlardan ama oyalıyorlar.

Alt komşunuz belki de sizi kırmamak için uyarmıyor ama o da insan.
İmza: Üst kattan çeken alt komşu.
  • banacevaplazım  (14.04.20 12:17:35) 
merhaba,

bir uzman olarak şöyle söyleyebilirim: çocuğunuzun mizacı genel olarak hareketli ise hareketli şeyler yapın, yukarıda da yazılmış siz de biraz çılgınlaşın atlayın zıplayın. bu dönemde ben de komşulardan çok ses duyuyorum ama çocuklar için, zorunlu bir şey olduğu için hiç zoruma gitmiyor.
kitaplarınızı canlandırabilirsiniz.
bir de konuşun çocukla, anlamamış gibi gelicek bazen ama söyleyin "canım şu an oynamak istiyorsun biliyorum ama yorgun hissediyorum. şu kadar süre sonra beraber yapalım olur mu?" sence ne oynayabilirsin deyip kendi kendine oyun kurmasına da destek olabilirsiniz.
bir de bırakın sıkılsın, zaptetmeniz gerekmiyor. çocuk sıkılsın da neler yapabileceğine baksın.
bir de böyle yazdığıma bakmayın malesef bunun reçetesi yok.
tablet/ekran/telefon kesinlikle minimalize edin. 2 yaş için hem de asla bence.
  • ruh i tibbiye  (14.04.20 12:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.