[]

macbook kasıyor

daha önce kastığı için temiz kurulum yaptım. alırken gelen ilk işletim sistemini yükledim. mountain lion vardı. onu tekrar yükleyince hiç kasmıyordu. ancak birçok programı kullanamadığım için el capitan'a yükselttim.

şimdi şöyle bir sorun var. bazen tarayıcı kullanırken bile kasıyor. bilgisayarın bataryasını söküp çıkarıyorum ve yeniden başlatıyorum. ilk 2-3 dakika kasmıyor sonra kasmaya başlıyor. bunu her tekrarladığımda düzeliyor 2-3 dakika sonra tekrar kasmaya başlıyor.

bir haftadır bu sorun da düzelmişti kasmıyordu ben de kapatmadım hiç. sonra kapatıp tekrar açmam gerekti bu kasma sorunu tekrar başladı. neden olabilir? şu yazıyı yazarken bile harfler arkadan geliyor.

 
El Capitan'la birlikte gelen bi sorun bu sanirim. Malum Apple yeni cikardigi her os'la birlikte sistemleri yavaslatmaktan haz duyuyor. Eski isletim sistemi yuklu 2010 imac'im canavar gibi calisirken El Capitan yuklu 2016 imac agliyor resmen, ssd'li olmasina ragmen digerinden iki kat gec aciliyor vb...


  • msb  (14.04.20 07:44:37) 
sende kasma oluyor mu? bendeki sorun başka bir şey herhalde. çünkü önce sierra vardı kasıyordu o yüzden sildim. sadece mountain lion yüklü olunca hiç kasmıyor.

doğru düzgün bir şey de yüklü değil şu an. daha önce fotoğraf işliyordum ama şu an opera, safari'de bile kasıyor.
  • black mamba  (14.04.20 07:59:29) 
ssd var mı?


  • msb  (14.04.20 08:10:41) 
Hayır hdd var.


  • black mamba  (14.04.20 08:13:14) 
ssd olmadan kasar ama, sizin ilaciniz ssd. Su ana kadar aldigim tum bilgisayarlarda ilk yaptigim islem hdd'yi sokup ssd takmak oldu. Hiz bakimindan birkac misli fark eder. Ozellikle mac'ler ssd olmadan oldukca gucsuz hayvanlar.


  • msb  (14.04.20 08:16:03) 
model yili nedir? benim 2008 mbp bile bu jafar kasmiyor. donanimsal bir sorun olabilir? gorev merkezinden bakabilirsiniz hangi uugulamanun sorun yarattigina


  • helenart  (14.04.20 08:24:00) 
hocam macbook u birine sat
8 gb ram 120 gb ssd li i3-i5 bir makine al
rahat et
ssd diyorlar
e madem ssd takacaktın ucuz bir pc alaydın
  • kingcyrax  (14.04.20 10:34:22) 
@king, hocam 200 liralık ssd ekleme durumunu pc'ye nasıl bağladın anlamadım. Ram de eklemeyelim pc alalım. Zaman geçiyor, teknolojiler eskiyor, hangi makine olursa olsun takviye gerekiyor elbette.


  • msb  (14.04.20 11:42:06) 
sevgili hocam
yok mac kasmaz
ömürlük makina vs. diyenler
ssd tak diyor
e zaten ssd takınca i3 lü cihaz bile uçuyor
ne anladım bu isten
  • kingcyrax  (14.04.20 11:57:00) 
şu an düzeldi ama tekrar kapatırsam yine olur. ssd ya işletim sisteminin sorun olduğunu sanmıyorum. 20 yıllık bilgisayar olsa tarayıcıda kasmaması gerekiyor. ben geçen yıl su dökmüştüm belki onun etkisidir. servise götürecem ama kullanmam gerekiyor her gün. götürürsem gelene kadar işlerim aksayacak.


  • black mamba  (14.04.20 17:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.