[]

Nasıl Geliştirebilirim ?

Bende Web Tasarım ve Kodlama diploması var ön lisans düzeyinde, Ayrıca bu sene Sosyal Medya Yöneticiliği ön lisans diplomam da olacak.

Lakin bunlar bende sadece teoride ve çok yüzeysel olarak var. Pratik olarak bu konuda neler yapabilirim. Bu alanlarda nasıl geliştirebilirim kendimi ?


 
Kişisel bir web sayfası geliştirip diğer web sayfalarında gördüğün farklı özellikleri kodlamayı deneyebilirsin.


  • himmet dayi  (13.04.20 21:04:09) 
ikisi icinte aslinda diploma ihtiyaci yok.

direkt olarak sektörel bilgi olmadan imkansiz isiniz.

pratik olarak is bulamacaksiniz en temizi bu, aksi takdirde kendiniz portfolyo icin site, sosyal medya hesaplari acacaksiniz.
  • duygusuzromantik  (13.04.20 21:48:12) 
Hocam bu alanlardan birisine odaklanıp uzmanlaşmanız en iyisi olur diye düşünüyorum. Yani iş olarak üçünü de yapabileceğiniz bir yer bulursanız girip çalışın tabi, ama bir alanda kendinizi daha çok geliştirmeye çalışın.

Onun haricinde @duygusuz'un dediği gibi diplomanın hiçbir önemi yok. Pratik yapıp kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu konuda ne yapılabilir?

1- Bir derneğin / vakfın sosyal medya hesaplarını yönetmek için gönüllü olun. Aslında kendinize ait bir fenomen hesabınız olursa bu da güzel, bu işi bildiğinizin direkt kanıtı olur.

2- Web tasarım öğrenecekseniz dribble falan var, orada millet kendine portfolyo hazırlıyor. Figma vs. üzerinden öyle tasarımlar hazırlayın, sergileyin.

3- Kodlama öğrenecekseniz, biraz zor iş açıkçası, çok uğraşmanız lazım. Udemy kursu alıp başlayın, sonra da bazı sitelerin birebir aynısını kodlamaya çalışın. Mesela ekşi duyurunun aynısından yapmayı hedef koyun kendinize, o bitince başka bir klon yapın vs.
  • plutongezegendegilmi  (13.04.20 22:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.