[]

Teknolojik dağınıklık

Tüm dijital varlığımı tek yerde ve tek sifrede toplamak istiyorum. Bir sürü mail, bir sürü şifre vs. var. Bunun önüne nasıl geçtiniz?

İşim gereği artık cloud olayı da önemli benim için. Şimdi herşeyimi tek bir yere taşımak, her yere aynı şifreyi vermek (biliyorum güvensiz), tüm sosyal medya hesaplarında da tek mailimi kullanmak istiyorum.

Ama bunu nasıl başarabiliriz? Mesela akademik çevrede kullandığım mailim var. Önemli bir arşiv resmen. Ama tanıtım maillerinden bezdim. Yeni mail alsam duyurmak zor. Yönlendirme yapsam reklamlar da gelecek.

Neyse sorum bile dağınık oldu kusura bakmayın. Kafam yanmış vaziyette çünkü.

Özetle ben Google kullanıyorum. Teams ile iş yalmaua başlayacağım. Microsoft'u. Cloud olayı nasıl sizce?

Taşınayim mi?

 
Parola yöneticisi platformlar kısmen dertlerinizi çözebilir. Mesela Bitwarden'i tarayıcı eklentisi olarak kullanırsanız sitelere giriş işini sizin için halledebilir.

bitwarden.com

Ek olarak güvenli notlar da saklayabiliyorsunuz. Mobil uygulamaları da var vs.
  • jnlbnnn  (13.04.20 20:59:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.