[]

Annemi Hastaneye Nasıl Götüreceğim? Corona olabilir mi?

Arkadaşlar annem 70 yaşında. Yaklaşık 15 gündür geçmeyen bir boğaz ağrısı var. Bazen de soğuk terliyor. Ama ateşini ölçüyoruz, ateşi normal. Annem genel olarak yaşında verdiği etkiyle çok sağlıklı bir birey değildi. Biraz da evhamlı bir kadındır. Dolayısıyla haberlerde göre göre Corona olabilir miyim gibisinden bir korkuya kapıldı.

Hem gerçekten Corona olma ihtimalinden ötürü hem de ısrarlarına daha fazla dayanamadığım için(zira normal durumu iyi değil, başka bir şey olur diye de korkuyorum) hastaneye götüreyim diyorum ama ne yapacağımızı bilmiyorum.

-Şahsi aracımla götürsem ne olur? Ne şekilde götürmeli? Tulum falan mı giymemiz lazım, aracın arka koltuğuna mı oturmalı, yaşı 65 üstü olduğu için kanuni bir düzenleme var mı?

-Ambulans mı çağırmalıyım? Bu durumda ambulanstan ya da sedye vs, gibi şeylerden virüs kapma durumu olmaz mı?

-Hastaneye götürerek kadında virüs yoksa bile virüs kapma ihtimalini artırmış olmuyor muyuz?

Saygılarımla...

 
Geçen gün aynı duruma düştük bizde ateşte vardı. Alo 184 de ki doktor eğer negatifse hastaneye getirirsek burada pozitif olur evde izleyin. Nefes darlığı gelişirse tekrar arayın dedi. Bizde birkaç yer araştırdık prayla test yapan bir yer bulduk, ertesi gün ateşi geçmezse götürüp test ettirecektik. Ancak ertesi gün ateş normale dönünce vezgeçtik.


  • goodman  (13.04.20 18:48:12) 
Aile hekimini arayıp randevu alın ve aile hekimine gidin eğer aile hekimi hastaneye gidilmesine gerek görürse hastaneye yönlendirir zaten.


  • acebi  (13.04.20 18:53:54) 
Aile hekimi ateş ve öksürük olmadıgı sürece hastaneye sevk etmeyecektir bence. Ki aile hekimlikleri de virüs açısından ciddi risk. Ben olsam bu riski almışken direk en sakin olması muhtemel hastaneye giderim. En azından tomografi çekebilirler test yapmasalar bile. Ama 15 gündür süren boğaz ağrısı hala ateşe ve öksürüğe yol açmadıysa cok büyük ihtimalle anneniz evham yapıyor diye düşünüyorum.


  • hipopotamus  (13.04.20 19:19:45) 
Benim de annem o yasta, ara ara kaygilaniyorum onun icin. Tabi su surecte hastane ortami cok guvenilir degil ama allah korusun virusu kapmis olma durumu varsa da erken mudahale onemli bildigim kadariyla. Sahsi aracinizla maskeyle ve yuzucu gozluguyle vb olabildigince kapatip goturme secenegini dusunun derim zira bazi vakalarda ates olmayabiliyor sanirim.


  • msb  (13.04.20 20:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.