[]

Ülkemizde virüs falan yok mu oldu yoksa ben başka bir alemde mi yaşıyorum?

Merhaba arkadaşlar,

Bakıyorum da etrafa sanki virüs ülkemizden gitmiş gibi. 2 günlük zoraki sokağa çıkma yasağından sonra millet virüs mirüs kalmamış gibi sokaklara akın ediyor. Bir şey mi kaçırıyorum ben veya paralel bir evrendeki Türkiye'de mi yaşıyorum?

Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anki izdihamdan hiç bahsetmiyorum bile. Her gün o kadar vaka açıklandıktan ve o kadar insan öldükten sonra nasıl hala o kalabalığa girebildiler hayret ediyorum doğrusu. Açlıktan öleceğimi bilsem bile hiçbir güç beni o kalabalığın içine sokamazdı. 3-4 günde bir fırına gidiyorum ona bile tırsıyorum. Bunlarda nasıl bir umursamazlık veya cesaret var şaşıyorum.

Bir de en çok şaşırdığım olay milletin bu rahatlığına rağmen virüs nasıl ülkemizin anasını ağlatmadı İtalya veya ABD gibi? Onu da ülkemiz sağlık sisteminin diğer ülkelerden daha iyi olmasına bağlıyorum ama ne kadar iyi olursan ol bu bulaşıcılık seviyesindeki bir virüse göre fazla anormal bir durum. Yani kafam çok allak bullak oldu. Kaçırdığım bir nokta mı var acaba? Siz ne düşünüyorsunuz?

 
psikoloji 101.

ayrıca:

e. Baskılama ve Aralıklı Serbest Bırakma Stratejisi: Tek başına baskılama yönteminin uzun süre uygulanamayacak olmasından dolayı toplumun kısa sürelerle baskılama dönemlerine girmesi, bu dönemler arasında bir süre toplumun serbest bırakılması öngörülüyor. Ancak bu yöntemde, her baskılama döneminde hasta ve ölüm sayıları azalırken, serbest döneme geçildiğinde vakalar tekrar artmaya başlıyor. Vaka sayısı sağlık sisteminin müdahale edebileceği sınırları aşmaya yakınken tekrar baskılama dönemine girilmesi, böylece yıl boyunca tüm vakalara sağlık hizmeti sunularak ölüm sayılarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
  • Techsavvy  (13.04.20 17:00:43 ~ 17:06:17) 
aynen. virüs iptal.


  • malheiros  (13.04.20 17:01:30) 
onlar sokaklarda gezerek kendi sağlıklarını riske edecek kadar bu işi önemsemezken; sen 3-4 günde bir fırına gitmekten dahi tırsarak bu sürece fazla anlam ve korku yüklüyorsun.

psikoloji 101 +1. herkes farklı işte. o adam biraz gevşek, bana bir şey olmaz diyor. sen de aşırı tırsaksın, açlıktan öleceğimi bilsem o kalabalığa girmem diyorsun.

oysa günün sonunda 80 yaşının üstünde %18 öldürücülüğü olan, overall'da hasta olanların %20'sinin hiç anlamadığı ve %70'inin aşırı hafif semptomlarla geçirdiği bir virüs söz konusu. sokağa çıkıp yürümenin anlamı var mı? yok. cehalet. evde oturup 'bunlar nasıl insanlar yaa' diye tırsmaya gerek var mı? yok. korkaklık.

sadece türk'lere özgü bir durum da yok, geçen almanya'dan arkadaşın attığı fotoğraf vardı: parklar full. insanlar güneşin tadını çıkartıyorlar. maske falan yok. (aralarında mesafe bırakmışlardı gerçi)
  • metrobus yoluna kacan angus  (13.04.20 17:07:21) 
Bişeyi kaçırıyosun evet, bu hafta aniden gelebilecek yasağa karşı stok zamanı :D O nedenle millet saat sabah 9da sokakta kalabalık etmeye başlamıştı bile.

İtalya ve ABD'de de hemen peak vermedi zaten. İtalyayı bilmiyorum aama ABDnin sağlık sistemi hakkaten leş. Bikaç defa gıda zehirlenmesiyle acile gitmiştim 3 saat bomboş acilde beklediğimi bilirim. Geber daha iyi gözüyle bakıyolar. Bizim sağlık sistemi onlara göre çok çok daha iyi, bence.
  • superfluid  (13.04.20 17:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.