[]

izmir sizce abartılıyor mu(sadece izmirde yaşayanlar cevaplasın pls)

buca başlığına bakıyorum herkes küfretmiş, karabağlara baktım herkes küfretmiş. izmiri konaktan ibaret görenler mi abartıyor yoksa entrylerde yazılanlar doğru mu:( bir de karabağlarda çalışacak olsanız nerde otururdunuz (maaşınız 6bin farz edin)




 
hayatımın ilk 25 yılını izmir'de geçiren biri olarak abartılıyor diyebilirim ama bu kötü olduğu anlamına gelmez tabii. ben severim ama öyle övmem sürekli sağda solda. uzun konu özetle böyle.

bu ilçeler 3-5 sene önce değişti karabağlar da epey büyük bir alanı kaplıyor. şimdi baktım göztepe-güzelyalı-poligon civarı bile karabğlar'da görünüyor google'da. buralar iyidir tabii. karabağlar'ın neresinde olacağını söylersen daha çok fikir verilebilir belki.
  • tepedeki psychedelic adam  (13.04.20 14:24:19) 
izmir'in en kötü yerlerini saymışsınız, bunları kimse övmez dfjjfd. şahsen başka yerde yaşamak istemem. göztepe ve ya karşıyaka'yı abartabiliriz bence çünkü güzel. birde o başlıkları deneyin. :)


  • anarsika  (13.04.20 14:28:47) 
@tepedeki psychedelic adam valla ben de bilmiyorum tam neresi olduğunu. 6 aya bir de değişecekmiş çalışacağım yer. karabağların çeşitli yerlerine sirkülasyon olacak yani. ulaşım sorunu olmaması en önemli konu benim için yani.

teşekkürler bakacam oralara.
  • gizemli dede  (13.04.20 14:29:02) 
35,5 muhabbetinden bağımsız olarak sahilleri dışında merkez ve çevresini güzel veya yaşanabilir bulmuyorum. Bostanlı, Mavişehir, Atakent ise tam benim kalemim.

Buca, Karabağlar, Konak, Yeşilyurt ne kadar çirkinse Bayraklı (sahili hariç), Gümüşpala, Çiğli de o kadar çirkin bence.

İzmir’in en güzel yerleri sahilleri. İstanbul’u çok beğeniyorum ancak manzaraları dışında sahilleri İzmir kadar güzel değil.
  • le jeune turc  (13.04.20 14:30:20) 
dediğim yerlerden bakarsan bolca yokuş çıkman gerekebilir gibi ama o zaman. haritada baktığında inönü caddesi-polat caddesi arası ful yokuş. o da aklında bulunsun. karabağlar dahilinde yaşanabilecek en iyi yerler de inönün caddesi civarı ama diğer yandan. metro da var zaten o caddede.


  • tepedeki psychedelic adam  (13.04.20 14:33:02) 
karşıyaka dışındaki bölgelerin herhangi bir yerden farkı yok.


  • horowitz  (13.04.20 14:45:30) 
Buca dediğin yer bile CHP’de. İzmirin farkını burdan anlayabilirsin. Esenler, güngören, ankara yenimahalle ile karşılaştıralamaz. Bostanlı, Karşıyaka, Mavişehiri saymıyorum bile oralar en iyi yerler. Özet; binalar türkiyeden farklı değil ama insanlar farklı.

İzmirde yaşıyorum
  • kelepir  (13.04.20 15:42:24) 
Abartılıyor.

Asıl soruya gelecek olursak o biraz karışık. İzmirlinin Karabağlar denince anladığı şeyle ilçe olan Karabağlar çok farklı.

Hayatı Konak ilçesi (ki İzmir'in kalbidir) sınırları içerisinde geçmiş biriyken 2009 yerel seçimleri öncesi çeşitli kaygılarla Konak'ın bir kısmı da alınarak Karabağlar diye bir ilçe oluşturulmasıyla kendimi Karabağlar Belediyesine bağlı buldum bir anda mesela. Ama Karabağlar'da oturuyorum/çalışıyorum desem kimsenin aklına gerçekten oturduğum yer gelmez. O açıdan Karabağlar'ı biraz spesifikleştirmeniz şart. Gerçek Karabağlar mobilyacılarıyla bilinen ve yaşamak için pek güzel olmayan bir yer açıkçası. Ama dediğim gibi İzmir'in kalbi sayılabilecek pek çok yer de (Üçkuyular, Hatay, Üçyol vs.) 10 yıldır Karabağlar Belediyesine bağlı. Yine merkez İzmir'in (Konak'ın) ana damarlarından biri olan İnönü Caddesi'nin yarısı Konak, yarısı Karabağlar sınırları içinde oldu bir anda mesela.

Sahil şeridinden çok uzaklaşmamak gerektiğine katılıyorum. İnönü Caddesi'ne yakın yerlere bakabilirsiniz.
  • cinsi kisi  (13.04.20 15:57:13) 
buca yeni yeni gelişen bir bölge. karabağlar iş merkezlerinin olduğu varoş bir bölge. izmir karşıyaka konak göztepe gibi daha iyi semtlere de sahip. istanbul da bağdat caddesi nasıl abartıysa izmirde de abartılan yerler var.karşıya göztepe yalı balçova taraflarında daha rahat yaşarsın. karabağlarda çalışacaksan göztepe yalı tarafından gidip gelmek daha mantıklı gibi.

@le jeune turc +1
  • mikahakkinen  (13.04.20 16:19:21) 
En son calisirken aksamlari 1.5 saat yolda geçiyordu nefret ederdim.
Şimdi yazin tatile gelince seviyorum çünkü ne is saati umrumda ne trafik görüyorum ne avmler kalabalik ben gittigimde.

Bu bahsettigim hayati İzmir'de yasarken buluyorsan (kısacası trafige girmiyorsan belki evden calisiyorsan ya da zenginsen) süper yer. Bir de urla, Mordoğan falan dibi zaten...
  • logisticsmanager  (13.04.20 17:13:45) 
Bi tık abartılsa da Türkiye'de en yaşanabilir büyük şehir İzmir. İstanbul'dan bin kat daha güzel ve yaşanılabilir olduğu da kesin.

Buca ve Karabağlar demişsiniz. Ben 24 yıllık İzmirli olarak Buca'ya toplam 5 kez gitmişimdir, 3'ü YGS-LYS gibi sınavlara girmek içindir. Buca'da oturmuyor ya da çalışmıyorsan Buca'ya gitmezsin zaten, merkezde olup merkezle bağlantısı çok zayıf bir yer, arabayla git desen gidemem şu an dshshd

Karabağlar da çok büyük bir alan. Konak'tan ayrılan kısımları gayet nezihken Gaziemir'e yakın kısımları varoş. Tabi Konak'tan ayrılan Limontepe gibi yerleri de var bol bol gecekondu olan. Sırf Akp merkezden ilçe kazansın diye 2009'da ilçe yapılmış bir yer ama hala CHP kazanıyor. @kelepir bu konuda haklı. Merkezde kötü dediğimiz yerlerde bile eğitim seviyesi, dünya görüşü vs her şekilde İstanbul veya Ankara'dakilerden iyi.

İzmir'in avantajı ilçeleri. Uzak ilçeler Türkiye'nin en iyi yerleri olabilir ve Balçova ya da Karşıyaka'da oturan biri 1 saat içinde istediğine gidebilir arabayla. Bu özgürlük hali müthiş bir his. Ayrıca İstanbul'daki keyifli aktiviteler gibi kısıtlı bir kitlenin sahip olduğu lüks de değil bu. Arabası olan herkes yapabilir.

Onun dışında merkezinde Güzelbahçe-Balçova hattı, Konak ve Karabağlar'ın sahilden 1 kilometreye kadar uzak olan kısımları, Karşıyaka Bostanlı civarı ve Bornova'nın merkezi muhitleri Türkiye'deki en nezih ve yaşanılası semtler listesine girer. Çarpık kentleşme ve altyapı problemleri tabi ki var ama internette insanların dert yandığı kadar da yok..
  • nundu  (13.04.20 17:27:08) 
Evet İzmir abartılıyor ama Buca çok kötü, Karabağlar şöyle kötü denilemez. Semte göre yorum yapmak gerekir. Zaten bu iki ilçe de büyük ve İzmir'in en kalabalık ilçeleri.

Karabağlar'da oturulacak yerler metro güzergahı üzerinde, İnönü Caddesi civarında bir yer olabilir.
  • yineiyisinoxford  (13.04.20 17:52:40) 
Şehir olarak kesinlikle abartılıyor. İzmir’de büyüdüm, bucada ve gaziemirde yaşadım. Şuan karşıyada yaşıyorum, sanırım zorunlu olmadıkça başka yerde yaşamak istemem. Şehiri boşverin de İzmirin tek güzel yanı insanı bence. Ankara şehir olarak çok güzel mesela bence ama gel gör ki bir ege samimiyeti yok. Buca, ücyol vs çok çarpık yerler olsa da belkide oralarda büyüdüğüm için herkes ayrı samimi geliyor.


  • kismisolungac  (13.04.20 22:58:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.