[]

Şehir dışında yaşayan kardeşi almak

kocaeli ilinde yaşayan kardeşimi istanbul'dan özel arabamla yola çıkıp alıp aynı dakikada dönüş yoluna koyulacağım. bunun için içişleri bakanlığına e-devlet üzerinden başvuru yaptım ama hızlıca dönüş alabileceğimi düşünmüyorum. yaklaşık 30-35 gündür yalnız yaşıyor psikolojik olarak etkilenmiş durumda bu nedenle bir an önce gidip almam gerekiyor. bu başvuru sürecini hızlandırabilir miyim? kaymakamlığa bizzat başvuru yapsam mesela? arabayla yola çıkıp bassam gitsem nerde çevirirler beni? kocaeli'de arkadaşım yaşıyor kardeşimi araçla alıp gişelere kadar getirebilir. hiç izin çıkacak mı çıkmayacak mı diye beklemeden bu şekilde yapsak gişelerden alabilir miyim acaba?




 
www.icisleri.gov.tr
Burada diyor ki "kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar" yani kardeşinizin gişelerden yaya olarak geçmesi de mümkün olmayabilir. Ortalık böyle karışıkken izin almadan basıp gitmek pek akıllıca olmayabilir.

  • kobuzchu kiz  (13.04.20 14:31:22) 
E devletten aynı gün sonuç çıkıyor.


  • cilekli krep  (13.04.20 19:00:23) 
az önce iç işleri bakanlığından aradılar. ilk kez sizinki gibi bir istekle karşılaştığımız için arayıp bilgilendirme yapmak istedik dediler. gidip almak istemekte haklısınız ama böyle bir uygulama yok cenaze/hastalık vb. durumlar hariç izin yok dediler. kardeşiniz istekte bulunursa en azından tren veya otobüsle istanbul içine kadar gelebilir dediler.


  • golgi aygıtı  (13.04.20 22:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.