[]

lazer ile göz ameliyatları.

lazer furyasına şimdiye kadar dayandım. bu operasyona güvenmiyorum. fakat anti lazer cilerin gazınada gelmek istemiyorum lazercilerinde. objektif olarak nereden bilgi alabilirim.?

kötü şartlarda yapılmaması gereken gözlere yapıldığında çıkan semptomları kullanan insanlar olabilir aynı zamanda lazer yapmaya uygun mükemmel şartlar ile doktorlar ile mükemmel kornealarla ANCAK uygun sonuçlarda olabilir.

ne yapmalı sizce?

 
  • compadrito  (28.04.10 23:37:51) 
ben de hep temkinli yaklasmısımdır lazer olayına, ama bir gun yeterince param olursa ne dunya goze ugrarım ne baska bi yere sinan göker'e ulasırım.


  • heyamo  (29.04.10 00:10:47) 
arkadaşım ben lazer ameliyatı oldum. sen ameliyat olsan para kazanacak ya da mutlu olacak değilim. sana iki şey yazıyorum:

1. lazer ameliyatı olduğunda neden şimdiye kadar "dayandığına" anlam veremeyeceksin. lazer ameliyatı benim hayatımda kendime yaptığım açık ara en büyük iyiliktir.
2. dünya göz'e gidip aklından geçen 1 milyon soruyu sorup, her birine tek tek cevap alabilirsin. sana objektif ve doğru bir şekilde, açık açık tüm riskleri ve gerçekleri sayacaklar.
  • desdinova  (29.04.10 01:08:59) 
tabi ki karar sizin ama ben 2 sene önce oldum, hiçbir sorunla karşılaşmadım. ilk hafta biraz dikkat etmek gerekiyo ki iyi bi doktor bulduğunuz taktirde size ne yapmanız gerektiğini zaten düzgün bi şekilde anlatıyo. gözlük, lens vs. kullanamıyorsanız (ben kullanamıyodum), kesinlikle tavsiye ederim. ama iyi bir doktor araştırması yapın önce.


  • uydurukcu  (29.04.10 01:10:28) 
desdinova'nın dediği şekilde dünya göz etilere gittim yeter lan çizin bu gözü dedim. epeyce incelediler son noktada doktor sana lazer uygun değil biri yaparım derse de inanma dedi. takdir ettim.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.04.10 01:50:11) 
  • weeping guitar  (29.04.10 14:16:06) 
ilkokul 3'den beri gözlerim bozuktu. derecelerim de büyüktü, 6 ve 5.75 (hipermetrop). lisede lens kullanmaya başladım, o dönem "lens ooo ne harika lan" düşünceleri içindeydim ama gözlerimin içine etti. annemle babam sürekli ameliyat ol diyip duruyorlardı, ben korkuyordum. üniversite bitince -ki tekrar gözlüğe geçmiştim artık- ameliyat olmaya karar verdim. ankara'da dünya göz'e gittik. muayeneler yapıldı. uygun olduğu anlaşılınca ameliyata aldılar. 20 dakika filan sürdü. eve gittikten sonra 1-2 saat çok sızladı -ama bunu yaşamayan tanıdıklarım da var-, sonra geçti. damlalar var, düzgün aralıklarla damlatılması gereken. bi de ilk bi hafta mümkün olduğunca tozdan uzak durdum, hatta yüzümü bile nadir yıkadım her ihtimale karşı.

size şunu söyleyeyim, numaranız da büyükse eğer, hakikaten "bu zamana kadar neden yaptırmamışım" dedirtiyor (bkz: dedirten) insana lazer. ameliyatın ertesi günü normal hayatınıza devam edebilirsiniz diyorlar ama o biraz abartılı olmuş. bi de ben biraz fazla pimpirikliyim. buna rağmen, tam bi haftada tamamen sağlıklı gözlere kavuştum.

demem o ki, iyi bi yere yaptırıyorsanız zaten ince eleyip sık dokuyarak karar veriyorlar ameliyata uygun olup olmadığınıza. o bakımdan bi korkunuz olmasın.
  • susu  (29.04.10 15:22:05) 
yok yok, hayat boyu değil tabi. 3 damla verildi, 2si yaklaşık 2 hafta filan kullanıldı, 3.sü ise suni göz yaşı, onu bi 3 ay boyunca kullandırtıyorlar.


  • susu  (29.04.10 23:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.