[]

Balkona yuva yapan kumru

Merhaba arkadaşlar,

Benim balkona bir kumru yuva yaptı. O dert değil, yemeğini suyunu balkona bırakıuorum. Bir de sevgilisi var :) hep yanında, gelip gidiyor. Bizlere de alıştılar, korkmuyolar.

Merak ettiğim şu;

Dişi yuvadayken erkek olan geliyor ve yer değiştiriyorlar. Erkek kumru yumurtaların üzerine oturuyor dişi gidiyor sonra yine geliyor vs.

Buna ilk defa şahit oldum.

Araştırdım ama internette de bulamadım.

Kumruların böyle bir özelliği var mı?
Bana çok enteresan ve çok şirin geldi.

Yavrular ne zaman olur?
Ne zaman uçarlar?

Bunlar genel olarak internetten ulaşabileceğim şeyler ama ben deneyimleyenlerden bilgi almak istiyorum. Dikkat etmem gereken şeyler vs?
Merak içerisindeyim.

Teşekkürler

 
Evet öyle değişiyorlar, diğeri de gidip yemek yiyebilsin vs diye. Yumurtladıktan sonra 14-15 günde kuş çıkıyor, yine 10 gün gibi falan ucma alıştırması yapıp tamamen gidiyorlar. Yavrular çıktığında arada bir yalnız bırakcaklar, soğuğa vs alışsın diye. Azcık daha büyüyünce anneleri uzakta bir yere konup ötüyolar, yuvadaki yavruları harekete geçirip uçurmaya yöneltiyolar. Beslemiyolar bazen ki acıksın uçmayı denesin. Böyle şeyler olcak işte.


  • kedili bisiler  (13.04.20 12:09:41) 
Kumrular bence kuşlar aleminin en naif canlılarıdır. Bir de aslında gayet emniyetsiz yerlere (de) yuva kurarlar. Kuluçkaya dişi ve erkek ortaklaşa yatarlar. Makarnacanavarı çok güzel anlatmış. bizim balkona da çok yuva yaparlardı. Şimdi oturduğumuz yerler daha çok martı ve karga alanında olduğu için fazla görmüyoruz kendilerini. Uğur getirdiklerine inanıyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (13.04.20 12:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.