[]

Oksijenli çamaşır suyu virüse karşı etkili mi?

Merhaba,

Özellikle Bingo Oksijen çamaşır suyu ve Kosla Oxi Action'ı merak ediyorum. Bingo'da çamaşır suyu yazıyor, Kosla'da sadece leke çıkarıcı yazıyor. İkisinin de içerik bilgisine ulaşamadım. Sanırım bunlarda klor yok, ama oksijenli su olabilir. Özetle, ikisi de koronavirüs için etkili mi? Yoksa kötü kokulu çamaşır suyundan mı kullanmak lazım?

Teşekkürler.

edit: asbe cevap verdiğinde soru sadece başlıktaydı, sonradan yeterince açık olmamış diye düzenledim. Yani verdiği "evet" cevap muhtemelen "oksijenli çamaşır suyu virüse karşı etkili mi?" sorumaydı.

 
Evet


  • asbe  (13.04.20 00:33:59) 
Son iki sorudan hangisine evet?


  • morartu  (13.04.20 06:58:31) 
sanırım teşekkürler kısmına evet dedi.


  • hem şişko hem deli  (13.04.20 10:48:35) 
Başlığa evet demiş olabilir mi?


  • soyut park  (13.04.20 11:34:43) 
sağlık bakanlığının kılavuzuna göre, Hastaneye yatış gerekmediği düşünülen 50 yaş altı, kliniği hafif hastalar evde takip edilebiliyor. Evde takip için önerilenler listesinden;

"Ortak tuvalet, banyo kullanılıyorsa bu alanlar iyi havalandırılmalıdır. Banyo
ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal
sulandırmada) temizlenmelidir."

"Solunum yolu sekresyonları veya vücut çıkartıları ile kontamine olması mümkün
olan tüm yüzeylerin sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal sulandırmada) temizlenir ve belirgin şekilde kirlenme olduğunda ise (1:10 normal sulandırmada) kullanılır."

1/100’lük çamaşır suyu hazırlanışı: 1 ölçü çamaşır suyu + 99 ölçü su (500-600 ppm
klor açığa çıkarır)
1/100’lük çamaşır suyu elde etmek için pratik olarak 10 litre su içine 1 küçük çay
bardağı çamaşır suyu konulur.
  • unalub  (13.04.20 12:22:33 ~ 12:22:51) 
Bingo üzerinde <%5 hidrojen peroksit yazıyor, ama bu ne demek anlamadım. En az mı en fazla mı %5 acaba ve bu oran virüs için yeterli mi bilmiyorum. Kokusu kötü olmadığı için eğer hijyen için yeterliyse bundan kullanmak istiyorum.

Asıl endişem annemin Kosla Oxi Action kullanıyor olması, başka çamaşır suyu kullanmıyormuş, astımı olduğu için çamaşır suyu rahatsız ediyormuş. Bu nedenle özel olarak bu iki ürünü, genel olarak da klorsuz çamaşır suyu denen şeyleri kullanmamız uygun olur mu merak ediyorum.
  • fadetoreality  (14.04.20 22:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.