[]

Açıköğretim - Bütünleme

Tam olarak nasıl işlemekte bu? İlk iki sınavdan bağımsız mı? İktisattan 20 almışım. Diğer sınavı sallayıp bütünlemede geçmeyi düşünmekteyim (Tabi bağımsızsa.) Böyle olüyür mü yoksa ilk 2 sınavlarla birlikte ortalaması gibi bir şey mi alınmakta?
Bir de, sınavların ortalaması yüzde 50, yüzde 50 mi, 40'a 60'mı alınmakta?



 
aynen öyle, finalden bağımsız. vize notunuz+büte bakılır. sallayıp sadece büte girerek geçebilirsiniz.


  • bir zamanlar cocuktum  (28.04.10 23:22:27) 
vize %30, final %70 etkiler. Bütünleme final sınavının yerine geçer. Dersi geçmen için final veya bütünleme sınavlarının herhangi birinden 65 civarı bir şey alman lazım.


  • foma  (28.04.10 23:32:58) 
Bu arada, 2. üniversite olarak okuyorum açıköğretimi. Fark eder mi?
edüt: Baktım az önce ve fark etmiyor sanırım.
Ve yanlış anlamadıysam, yani vizenin yüzde 30'u, bütünlemenin (finalin) de 70'i alınıyorsa, hiçbir sınava girmeyip bütünlemeden 71 almak yeterli oluyor geçmeye? İyiymiş öyleyse.
  • sesee  (29.04.10 00:06:59 ~ 00:21:00) 
Evet vizeye girmeyip final ya da bütünlemeden 71 alırsan geçersin. Ben denemiştim o yöntemi ama finalden 67 alıp kalmıştım o dersten. Yanlışlar doğruları götürmediği için vizelere girip mantıklı bir sallama yöntemiyle 30-35 almak işten bile değil.


  • foma  (29.04.10 12:58:28) 
Peki kalınca n'oluyor tam olarak? O sene (Bütün dersler yani.) verilmemiş mi sayılıyor, yoksa 2. sene alttan alma gibi, kalınan ders veya dersler 2. seneye mi erteleniyor?


  • sesee  (29.04.10 13:08:09) 
Sınıf geçemesen bile verdiğin dersleri tekrar almazsın. Sadece kaldıklarını alırsın. Eğer en fazla 2 dersten kalıp diğerlerini geçersen sınıf geçersin. Yalnız 1-3, 2-4 kuralı var. Yani atıyorum 3. sınıfa geçebilmen için 1. sınıftan dersinin olmaması lazım.


  • foma  (29.04.10 23:14:09) 
Son soru:
En fazla 2 ders demişsiniz. Sallantıda 2 dersim var. Onları bütünleme de dahil veremezsem ve bu şekilde 2. sınıfa geçersem, 2. sınıfta bunları ne zaman ve nerede verebileceğim tam olarak? Yani geçmezsem mantıken bölümü bitiremem herhalde.
2 senelik bir bölüm okuyorum bu arada.
  • sesee  (30.04.10 10:29:22 ~ 10:29:43) 
Sınavlar zaten iki günde yapılıyor. Birinci sınıftan kalan derslerin hangi günse gider sınavına girersin. Zaten postayla gelen sınav giriş belgende girebileceğin bütün derslerin günü belirtiliyor. Birinci ya da ikinci sınıf olman bir fark yaratmıyor yani. Atıyorum sabah birinci sınıf derslerinin sınavına girersin, öğleden sonra ikinci sınıfınkilere.

Ben 4 senelik okuduğunuzu varsayarak yazmıştım ama bir fark yok sanırım.
www.anadolu.edu.tr

2 yıllıklarda bir fark olup olmadığını açık öğretim bürolarını arayıp sorabilirsin. İnternette bütün illerdeki büroların telefonları var. Emin olmak için 2-3 ilin bürosunu arayabilirsin.
  • foma  (30.04.10 12:48:01 ~ 12:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.