[]

facetime yavaşlığı?

selamlar,

şu karantina günlerinde bi görüntülü konuşma zevkimiz var onun da içine turp sıkılmış durumda.

mac üzerinden facetime görüşmesi yapmak istiyorum, kız arkadaşım da mac üzerinden aramayı cevaplıyor. ancak bu ara çok fazla donma ile karşılaşıyoruz. kız arkadaşımın interneti 100 mbps kablonet, benimki ise 35 mbps turknet.

hız ölçümü yaptığımızda ikimiz de maksimum değerlere ulaşabiliyoruz ve upload değerlerimiz de normal. ama facetime görüşmesi resmen bizi verem edecek. ikimizde de donmalar mevcut. telefonda hücresel veriyle bile daha kaliteli görüşebiliyoruz.

bunun nedeni nedir ne değildir nasıl çözülür??

 
evet girebiliyorum. sorun sadece facetime'da görünüyor.


  • hazarcan  (13.04.20 20:40:55) 
Geçtiğimiz günlerde sistem güncellemesinin facetime da sorun yarattığıyla ilgili haberler vardı ama yanılmıyorsam Catalina yı etkilemiyordu bu sorun. Yine de 3 - 4 gün önce bir güncelleme geldi bilgisayarlara facetime sorunun çözdüğünü söylüyordu. Bilgisayarların son sürümde olduğundan emin olup tekrar deneyebilirsiniz. Şu anda bende 10.15.4 yüklü.


  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (13.04.20 20:46:45) 
@ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates ; aa evet o zaman bununla ilgili olabilir çünkü bende mojave (10.14.6) var karşı bilgisayarda ise catalina (10.15.4) yüklü. ben mecburen uyap editör'deki font sorunlarından ötürü catalina'ya güncellemiyordum. bir de son sürüme güncelleyip öyle deneyelim. teşekkür ediyorum çok.

edit: imla hatası.
  • hazarcan  (13.04.20 21:07:24 ~ 21:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.