[]

Redmi Note 8 pro'da arama fonksiyonunun olmaması...

Çok aşırı saçma değil mi?

Acil bi uygulama açmam gerekiyor ve telefondaki yerini bilmiyorsam boş boş bakıyorum ekrana. Klasör klasör dolaşıyorum. Uugulamaların bu denli fazla olduğu bi zamanda böyle bir fonksiyonun atlanması akıl alır gibi değil, eski huawei telefonumda bile ekranı aşağı kaydırıp uygulamanın ilk birkaç harfini yazınca ulaşıyordum neyi açacaksam. Bu telefonda bayaa play store'u açıp arama yapıp o şekilde açıyorum gerekli uygulamayı.

Siz nasıl çözdünüz?

 
ben apex launcher kullanıyorum, onda arama fonksiyonu var. ikonları da samsung one ui ikonlarına çevirdim mis gibi oldu.


  • nabrukk  (12.04.20 14:27:48) 
evet saçma olurdu olmasaydı. o yüzden bu özellik var zaten.

ayarlar-ana ekran-ana ekran-uygulama çekmecesi ile kısmını aktif edin.
www.youtube.com

her androidde olduğu gibi ana ekranın haricinde tüm uygulamaları görebileceğiniz bir parmağı yukarı kaldırma işaretiyle alttaki arama tuşuna basarak arayabilirsiniz.

uygulama çekmecesi aktif değil normalde zaten sonradan gelen bir özellikmiş sanırım miui 11 ile, ilki aktif geliyor default olarak telefonda, bunun da mantığı tüm ekranlar ana ekranda görülsün falan. ama bunda arama fonksiyonu yok dediğiniz gibi. dolayısıyla uygulama çekmecesi veya app drawerı seçince probleminiz düzelir.
  • biseysorucam  (12.04.20 14:27:54 ~ 14:36:44) 
@biseysorucam, bende uygulama cekmecesi menusu yok maalesef. Zaten video alti yorumlarinda da bircok kisi olmadigindan bahsetmis, miui 11 kullaniyorum bu arada, her sey guncellenmis gorunuyor.


  • msb  (12.04.20 16:00:34) 
bende de miui 11 var. Ayarlar > Ana Ekran > Ana Ekran'a girip Normal yerine Uygulama Çekmecesi ile'yi seçiyorum sonra "uygulama kasası"nı açıyorum ve uygulama çekmecesinde uygulama arama satırı çıkıyor... varsayılan sistem başlatıcı (stock laucher) ile.

siz bulamamış olabilir misiniz?
  • nabrukk  (12.04.20 16:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.