[]

üzerime oyun önerisi atın

bir çoğunuz karantina günlerinde oyun oynuyorsunuz biliyorum. o sebeple oyun önerisi isteyecek en güzel zamanlardan biri bu. ana akım oyunların aşağı yukarı hepsini oynadım ama aklınıza geleni yazmaktan çekinmeyin.

aradığım özellikler:

-açık dünya artık yeter. yeterince oynadık hazmettik. oradan oraya koşturmaktan yorulduk. açık dünyası olacaksa da sınırlı bir açık dünyası olsun, haritada sağa sola gitmek oyundan daha fazla zaman almasın. en fazla dishonored kafası olsun. genişçe bir şehir değil de bizi ortasına attığı bir level tasarımı olabilir. direkt ilerlediğimiz bir kafası da olabilir.

-oyun mekanikleri iyi olsun. vurduğumu anlayayım, başka mekanikleri varsa da düzgün çalışan ve "vay be güzel düşünmüşler bunu" dediğim mekanikler olsun. illa vurmalı kırmalı da olmayabilir. soma benzeri bir şey de olabilir. oynadığınız ve keyif aldığınız herhangi bir tür olabilir pek tabi.


-hikaye güzel olsun. beni sarsın. merak ettirsin. oyunu bitirdiğimde güzel bir filmi bitirmişim hissini versin.


-40 saatlik oyun oynayamıyorum artık rdr vs. gibi çok çok özel örnekler olmadıkça. 8-10 saatte bitsin. oyunun sonunu görmek için bitirmeyeyim oyunu. keyif alırken bitsin gitsin.

-hack&slash olmasın mümkünse. bam güm herkese dal öldür, kılıçtan geçir oyunlarını kafam kaldırmıyor bir yerden sonra. hikaye iyi olsun, tadında aksiyon olsun ya da belki hiç olmasın farketmez.


-oyun mekanikleri kendini tekrar etmesin. kendini yenilesin. 1. dakikada yapmaya başladığımız şeyi 5. saatin sonunda yapmaya devam etmeyelim.

-bu çok önemli bir özellik değil ama gamepadle rahat oynayabiliyorsam ne mutlu bana. koltuğa yayılayım, hikayenin ve aksiyonun tadını çıkarayım. olmuyorsa klavye mouse ikilisi de olur da mümkünse gamepad. belim ağrıyor :(


-ufak tefek puzzlelar olabilir tadında. portal serisi gibi bir başyapıt değilse puzzle oyunu olmasın kısacası.


-grafikler iyi veya kötü farketmez. iyi seviyede bir bilgisayarım var. oynayamayacağım herhangi bir oyun yok. sarsın yeter.


-bunların hiç birine sahip değil ama şöyle bir oyun da var: ne olursa olsun oynatır kendini dediğiniz bir oyun da olabilir. neden olmasın?


belki benim için oyun çıkmaz ama başkası görüp ilgisini çekip oynayabilir bir şekilde. aklınıza gelen şeyleri yazmaktan çekinmeyin.


uğraşıp cevap yazacak arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler. koronasız günler dilerim...

 
epic game'den beleş aldığım soma. son zamanlarda oynadığım en zevkli oyunlardan biri. vurmalı kırmalı değil, saklanmalı ama bol bol puzzle var. atmosferi ve mekanları çok iyi.


  • nothing in my way  (12.04.20 11:31:25) 
Oynadığın oyunları yaz da bunları okuduktan sonra onu oynadım cevabı almasın insanlar. Skyrim oynadın mı mesela


  • izmitcan  (12.04.20 11:41:01) 
PS4 varsa Detriot Become Human


  • himmet dayi  (12.04.20 12:15:59) 
himmet dayi +1


  • put it in your appropriate place  (12.04.20 13:08:56) 
oynadığım oyunları yazarsam bitmez. skyrim, soma, detroit(detroit epic storeda da var bu arada) hepsini oynadım. skyrim tarzı değil mesela istediğim. açık dünya ve onlarca saat başında oturtacak bir şey değil aradığım.

soma-detroit çok çok güzel iki örnek mesela anlatmaya çalıştığım oyunlar için. özellikle soma tam bir başyapıttı ve tam da anlatmaya çalıştığım oyun tarzını yansıtıyor.


bu duyuruyu görüp de bir şeyler yazmak isteyen elini korkak alıştırmasın. aklına ne geliyorsa yazsın. ben oynamış olurum ama başkası faydalanır belki vs.
  • syozkn  (12.04.20 14:30:35) 
bioshock serisi diyeceğim ama oynamışsındır sanırım. alien isolation veya hellblade senua's sacrifice da olabilir.


  • nothing in my way  (12.04.20 14:38:09 ~ 14:39:12) 
Spec Ops The Line: Harika ve vurucu bir hikaye. Savaşın acımasız yüzünü suratınıza bir tokat gibi vuruyor ve yer yer kendinizi suçluyorsunuz( Gerçekten)

Her ne kadar Deus Ex serisini önerecek olsam da Invisible War ve The Fall'ı sallarsak en beğendiğim oyunlardan biri olan Deus Ex Human Revolution. Çok az oyunda görebileceğiniz etkileyici bir hikaye.

Resident Evil 4 en sevdiğim oyun. Oyun demek çok basit kalıyor. Bir başyapıt benim gözümde. Capcom ne yaparsa yapsın bir daha bu oyunun yakınına yaklaşamaz bana göre.

Resident Evil 4'ü Resident Evil 4 yapan adam Shinji Mikami'nin elinden çıkan bir başka oyun, The Evil Within. Oyun resmen sizi içine çekiyor. 2.sini oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim.

Önerebileceğim ama oynamadığım oyunlar

Life is Strange
What Remains of Edith Finch
Gears 5
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (12.04.20 18:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.