[]

Düşük nabızın çaresi?

Annemin nabzı üç gündür 58 civarında geziyor. (Normali 70-75 idi)40 yıllık yüksek tansiyon hastası ve günde 3 tane kalp/tansiyon ilacı içiyor. Doktoruna sorduk, ilaçlarından birini iptal edip başka bir ilaca değiştirdi. Ama en fazla 63 oldu. Genellikle 56-58 arası. Malum virüs sebebiyle evden çıkamıyoruz. Evde ve pandemi öncesi zamana göre son derece hareketsiz kalmaktan olabilir mi diye de düşünüyorum ama dizdeki kireçlenme probleminden dolayı çok ayakta duramıyor, fazla yürüyemiyor. Hoş dışarı çıksak da hastaneler kabul etmez ve yaşı ve rahatsızlığı itibarıyla risk altında. Ne yapacağımı şaşırdım. Ekg çekilmesi gerekecek ama bu koşullarda imkansız. Nabzın bu kadar düşük olması sorun yaratır mı? (Yaşı 73) Yükseltebilmek için ne yapmalıyım? Özellikle dr arkadaşlar varsa cevaplarını duymak isterim. Teşekkürler.




 
doktor değilim. ancak 3 tane kalp tansiyon ilacı alan birisi için bu nabız normal geldi bana. bende nabızın düşmesi için ilaç içiyorum ve ortalama 55-65 arası nabız değerlerim. 50 lere düşünce ben de korktum ve kardiyologuma sordum ve 50-60 değerleri senin için iyi dedi. yine doktorunuza danışmakta fayda var, geçmiş olsun.


  • surprise  (12.04.20 14:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.