[]

laptop parçası yanmış mı?

Merhaba ahali. 2010'da alınan Asus A52F laptop'a bugün hazır win7 kurulu hard diski takarak çalıştırdım. İlk seferde düzgünce çalıştı. PC donunca kardeşim yeniden başlatmış ve o andan itibaren hiçbir şekilde açılmıyor. Windows logosunun olduğu ekrana geldiğinde otomatik reset atıyor. Bios'ta her türlü ayar vs. yaptım. Son seçenek olarak açılmamasının bir nedeni olarak düşündüm. (alakasız bir parça da olsa PC hiçbir şekilde açılmıyor) Bu parça nedir ve sizce açılmamasıyla bir alakası var mıdır?




 
o bölge ekran kartı chipi gibi duruyor. yanık olabilir. gerçi tamamı ile yanmış olsa ekrana görüntü hiç gelmez.


  • helenart  (11.04.20 22:19:19) 
açılmamasının bir nedeni olarak harddiski düşünürdüm ben. orası sadece bakırın sabitlendiği yer gibi gözüküyor tabi o şekilde yanmış gözükmesi normal olmayabilir. bence açılmamasıyla ilgili olması düşük ihtimal

az önce googleladım o modelde harici ekran kartı gözükmüyor.

dahili ekran kartı işlemci ile beraber geldiği için harici ekran kartı olsa ve yansa yine de görüntü gelir.
  • fezagezgini  (11.04.20 22:22:32 ~ 22:23:11) 
Ben de ekran kartı olarak düşünmüştüm o parçayı. @fezagezgin Dediğiniz gibi ben de harddiskten şüphelendim ve söküp masaüstüne bağladım. Zaten formatı da bu şekilde atıp tekrar laptopa takıp açtım. İlk sefer düzgünce açıldıktan sonra her defasında ilk asus logosunda kalıyor. F1 ile geçtiğimde çeşitli hayatlar veriyor. Bunları da bir şekilde geçtiğim de windows logusu yüklenemedem restart atıyor.


  • Başkalaşım  (11.04.20 22:37:51) 
hocam
windows 7 olmaz bir pcye kurdunuz mu baslattınız mı baska pcde hata verir
windows 10 olur ama

windows 10 kur problem solved
  • kingcyrax  (11.04.20 23:08:17 ~ 23:08:38) 
@kingcyrax şimdi win 7 deneyeceğim. Win 10 bu pcye fazla gelir:)


  • Başkalaşım  (11.04.20 23:21:17) 
fazla gelir diye bir şey yok aslında. Herkes windows 8'den de benzer şekilde korkuyordu ama 2009 Dell (core2duo işlemci vs.) laptopta windows8 (ve şu an 10) windows7'den çok daha hızlı çalışıyor. core2duo 3gb ramli bilgisayardan bahsediyorum. Korkmayın kurun yani.(driverlar sıkıntı çıkarırsa o ayrı konu tabii, eğer laptopun sitesinde win7 driverları bulunuyorsa win7 kurun madem ama laptop üzerinde yapın pc'de farklı driver kurulduğu için o çakışıyor olabilir)


  • nhk ni youkosu  (11.04.20 23:31:13) 
Aynı laptopu kullanıyorum ara ara, P6100 işlemcili versiyonunu. Win10 yüklü SSD ve 6gb ram ile standart internette gezinmeler için yeterli hala.


  • reactionic  (12.04.20 00:17:36 ~ 00:19:26) 
Geçen hafta evde köşeye atılmış Asus n53sn'yi açmaya çalıştım. Aynı durum oldu. Güvenli modda bile açılmıyordu. Formatlayıp win 7 kurdum.


  • lancelot du lac  (12.04.20 12:22:59) 
@lacelot du lac
Aynı durum mevcuttu ben de sinirlenip parçaladım :)

  • Başkalaşım  (14.04.20 16:17:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.