[]

Ekşi Sözlük - Aktif misiniz orada?

eskisi kadar zevk alıyor musunuz buradan? son yıllarda iyice kadın düşmanlarının, hayvan düşmanlarının, ırkçı ve trollerin doluştuğu bir yer oldu. ne zaman girsem sinirlenip çıkıyorum. bir de formata uymayan, sözlüğü forum ya da twitter gibi kullanan tipler var. siz aktif misiniz eskisi kadar orada?




 
Yazmıyorum bolca okuyorum


  • kisa  (11.04.20 18:08:14) 
ben oldum olası aktif olarak yazmadım ama neredeyse 10 yıldır düzenli olarak aynı ölçüde okuyorum, gündemi ekşiden takip ediyorum. trollere rastladığımda hiç düşünmeden entry ya da başlıklarını engelliyorum böylece sinir de olmuyorum.


  • hypathia  (11.04.20 18:11:48) 
@hypathia tüm günü sözlükte geçirmiyorsak hepsini nasıl engelleyebiliriz? buna nasıl zamanımız ve enerjimiz yetebilir? öyle ya da böyle denk geliniyor ve sinir oluyoruz.


  • minik pattis  (11.04.20 18:13:16) 
Tam 18 yıldır takip ediyorum, son 5-6 ay çok ama çok yıldım şomarlardan ve yönetimin bi şey yapmamasından...iyice gözümden düştü


  • gadlemler  (11.04.20 18:13:47) 
12 yıldır yazarım. 1300 civarı entry yazmışım. Ortalamaya vursan haftalık 2 entry oluyor. Ama son birkaç yıldır ayda bir belki yazıyorum. Gerçi son 1 ayda 7 entry yazmışım :)

Eskisi kadar zevk almıyorum. İçi boş içerik o kadar arttı ki, güzel içeriğe ulaşmak zor olduğu için uğraşmak bile istemiyorum.

Ama yine de her gün girerim, gündemi görmek için. Genelde gündem başlıklara şükela modunda bakıyorum. İlk sayfayı okuyup kapatıyorum.

Eskiden kim olursa olsun engellemezdim. Şimdi aktroll sayısı o kadar çok ki, engellemeyince sözlükte zaman geçirmek imkansız hale geliyor.

Yine de her şeye rağmen sözlüğü seviyorum. bkz: ekşisözlük videosunun sonunda duygulanmıştım. o videonun anlattığı kişilerden biri olmasam da.
  • himmet dayi  (11.04.20 18:17:03 ~ 18:18:38) 
Ekşi özellikle 2015'ten sonra ciddi bir dönüşüm geçirdi. Şu anda faşizme ve pkk teröristlerine bolca güzellemenin yapıldığı bir yer. Tuhaf şekilde birbirleriyle de müttefik bu tipler. Formatı hiçe saymalarına rağmen kendilerine bir yaptırım da uygulanmıyor.
Ben uzun süredir sadece okuyucuyum. Nadiren yazıyorum.

  • freeze  (11.04.20 18:20:36) 
artik yazmıyorum +1
gündemi oradan takip ediyorum +1

  • GiderGelemes  (11.04.20 19:14:09) 
ben yazar değilim ama yılların okuyucusuydum fakat artık sözlüğün bittiğini düşünüyorum, ya saçma sapan tipleri temizleyecekler ya da tarihte yerini alacak.
bir iki yazar var direkt onların isimlerini aratıp, bişey yazmışlar mı diye bakıyorum o kadar.

  • Ley  (11.04.20 20:08:55) 
eskisi derken, ben 2013'te yazar olduğumda bile cazibesini çoktan yitirmişti. yine de ayda 1-2 kere yazıyordum, en son "eski dandik siteyi" kaldırdıklarında tamamen bıraktım yazmayı. sonra bi ara entry silme furyası olduğunda da script kullanıp sildim, hatta burada birinin sanırım kendi yazdığı bir taneydi. o zamandır yazmıyorum.

gündemi oradan takip ediyorum, twitter kullanmıyorum çünkü. facebook'a en son ne zaman girdim bilmiyorum. instagram'ın gündemlik bir durumu zaten yok. haber siteleri desen anlık bilgi için fazla yavaş karmaşık. mecbur sözlüğe bakınıyorum ama biraz kendime özelleştirilmiş şekilde. şimdi baktım 3069 kişiyi engellemişim, 60 tane de badim var. gündem tıklıyorum, sonra da takip ve onların takiplerini okuyup kapatıyorum.
  • Bruce  (11.04.20 20:28:21 ~ 20:28:58) 
ara sıra bakıp çıkıyorum kafama göre ara sıra bi şeyler yazıyorum. eskiden önemli şeyler yazmaya çalışırdım şimdi forum gibi kullanıyorum. ama benim derdim çomarlar, kadın düşmanları vs değil de salaklar ya. zekice yazılmış kadın düşmanlığının başımın üzerinde yeri var veya çomarlığın ama o kadar salakça "bait" entry'lere düşen insanları gördükçe sinirim bozuluyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.04.20 21:05:41 ~ 21:06:36) 
inci sözlük'le arasında pek fark göremiyorum. sadece gündem için başlıklara bakıyorum entrylere bile bakamıyorum.


  • purrp  (12.04.20 14:15:59) 
twitter öldürüyor yavai yavaş


  • bir soru sorcam  (12.04.20 14:56:17) 
Degilim, 2014 basinda biraktim.. 99 yilinda degiliz ki, bir ton alternatifi var artik. Donanimhaberden bile les bir hale gelmis idiot yuvasini takip etmenin luzmu yok


  • kopart  (12.04.20 15:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.