[]

Eczanelere gidemeyecek miyiz?:(

EcZaneler açıkmış ama genelgede eczanelere gidecek olanlarla ilgili bir şey görmedim.

İlacım bitti, bugün alacaktım güya. Psikiyatri ilacı her gün almam lazım.

Çıkamam değil mi eczaneye gitmek için? Bununla ilgili bir kural yok?

 
Yav eczaneleri hava alsın diye açık tutmuyorlar. Dışarı çıkın "en yakın" eczaneye gidin hızlı bir şekilde. Aynı hızla eve geri dönün. Çevirirlerse 2 seçenek var ya benim dediğimi diyecekler yada geri dön diyecekler.

Böyle "asmalı kesmeli" bi yasak yok. Eczane, ekmek, su gibi gerçekten acil ve hayati konularda esneklik var. Siz yeter ki ivedi şekilde halledin işinizi.

Bu arada sokak hayvanlarını beslemekte serbest şu an.

Yeter ki gerçekten bu işleri yapın ve acilen eve geri dönün.

Cevap biraz sert olabilir ama kişisel algılanmasın lütfen sözüm herkese.
  • infernalcadre  (11.04.20 14:33:24 ~ 14:34:12) 
Ben daha once bizim burdaki bi eczaneden maske aliyoken (yasak konmadan once) bana kartlarini vermislerdi, oyle bi sokaga cikma yasagi konarsa bizi arayin biz getirelim diye. Muhtemelen oyle bi durum vardir civarda yakin olan eczaneleri arayin.


  • superfluid  (11.04.20 14:48:05 ~ 14:48:32) 
@infernalcadre hocam para cezası var diye biliyorum ben? Polis beni yakalayıp hem eve dön diyip, hem de ceza keserse?:)


  • damba  (11.04.20 14:48:42) 
polisle yüzyüze konuştum. eczaneye gidebilirsiniz.


  • disardayim  (11.04.20 14:56:06) 
Eczaneyi aradım şimdi, en yakın eczaneyi. Eczaneye gelenler polisle gelmişler ama benim de bir bilgim yok diyor. İsterseniz akşam çıkışta evinize bırakalım dediler, sağ olsunlar.
Risk almayacağım sanırım. Polisler bazen kafalarına göre davranabiliyorlar.

  • damba  (11.04.20 14:58:13) 
eczeneye gidemeyecek olsanız eczane niye açık olsun acaba sevgili arkadaşlar? istersen telefonla da arayabilirsin tabi ama yani gidip alıp gelebilirsin ilaç. İtalya'da olayların en şiddetli olduğu zamanlarda bile temel marketlerle eczaneler açıktı ve e devlet gibi bi sistemle çıkardığın izinle buralara gidebiliyordun. Bizde böyle bi sistem yapılsa daha mantıklı olurdu tabi ki ama şu anki sistemde de eczaneye gidebilrsiniz yani merak etmeyin


  • nundu  (11.04.20 14:59:34) 
@damba

Şöyle söyleyeyim, ikametgah adresinden alakasız bir yerde isen evet keserler. Ama evinin alt sokağındaki eczaneye ne bileyim 5 bina yandaki fırına gidersen ve bunu söylersen kesmezler.
Ben sabah ekmek almaya gittim fırında 5 kişi vardı arkamda polisler geçip gittiler.

Yani kural şu "EVE EN YAKIN" olacak. Ama derseniz ben dağ başında yaşıyorum, en yakın eczane 10 km ötede şehre inmem lazım o zaman risk almayın derim.
  • infernalcadre  (11.04.20 15:06:40 ~ 15:08:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.