[]

Buzlukta corona virüs yaşar mı?

Arkadaşlar marketten aldığım şeyleri genelde 2 gün karantina odasında bekletiyorum. Ama tavuk, kıyma gibi buzluğa atmam gereken şeyleri atarken ''ulan bu virüs buzlukta daha uzun süre yaşar mı'' diye kafama takılıyor. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?




 
yaşama ihtimali dışarıdakine göre daha çok olur.


  • oz suser  (11.04.20 13:16:15) 
aldığınız tavuk, kıyma ve etleri kendi ambalajıyla buzluğa atmayın.
buzdolabı poşetlerine bölüştürün, öyle atın.
virüsten endişe ediyorsanız, bu işlem sırasında ambalaja değen elinizi etlere, tavuklara değdirmeyin.
gerçi dokunsanız ve buzlukta yaşamaya devam etseler bile pişireceğiniz için bir sorun teşkil etmez.

ama "ambalajda yaşar, sonra ben ona dokunur, buzdolabından da başka bir şey alırım, oradan oraya bulaşır" gibi şeyler diyorsanız, ambalaja dokunduğunuz elinizle ete ve piknik poşetine temas etmeyin.
  • blatta hiberna  (11.04.20 13:23:23 ~ 13:25:24) 
Ben üstüne dezenfektan sıkıp 10dk bekletip öyle koyuyorum buzluğa.


  • bilgebaykuş  (11.04.20 13:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.