[]

Bana niye kimse mesaj atmıyor

Soruyu sözlük ve duyuru özelinde soruyorum.
10 seneden fazladır sözlük(ler) ile haşır neşirim. kimse yazdığım bir şeye binaen mesaj atmıyor neredeyse, harıl harıl aktif de değilim de insan bir karşılık bekliyor bazen. iletisimi benim baslattiklarimdan yüzyüze tanistiklarim oldu, ara sıra sohbet etmeyi surdurduklerim de var.

Kendi yaşantımda birileri gelir konuşmayı başlatır yeni bir ortama girdiğimde, ben de yaparım, sayısal olarak denktir yani yaklaşık.

Ama sözlük, duyuru, yani kimligimin gizli neyim kimim belli olmayan bu mecralarda...

Niye ilk mesajı kimse atmıyor bana?
Akıl yurutmeme yardım eder misiniz?

 
öncelikle: soru nick uyumu

gerçek cevap: kimsenin radarına girmemişsin.

radar: kişilerin aradıkları kişide istediği özellikler, ortak zevkler vs

bu nickin ile duyuruya çok giriş yapmamışsın, sözlükte az sayıda entry var ve nickaltı yok.

sözlük mobilapp te takipçi sayısı var bir bak kendine oradan seni takip eden var mı diye.

ama işte olay radar meselesi.

kimseyi güldürmemişsin
kimseye vay be dedirtmemişsin
hatun isen, hatun olduğunu belli etmemişsin
erkek isen kaslarını, boy uzunluk para araba vs anlatmamış olabilirsin. sallıyorum yani kadınlarn böyle radarları olabilir. bilemem

ben kimlere mesaj attım diye düşüneyim. bulursam editlerim. genelde mesaj alan tarafım :(
  • disardayim  (11.04.20 03:29:00) 
kendini parlatıp cilalayıp satman lazım. pazar tezgahında bir elma gibi düşün.. egzantirik biri ne yazardı? entelektüel biri neden bahsederdi? özgüven nasıl sinyallenir?

bu duyurun çok samimi olmakla kendi kendini cevaplamış oluyor: samimiyet karın doyurmuyor. insanlar samimiyeti çekici bulmuyor. samimiyet hastalığı ortak yanlarımızı vurgulayarak insanların kendi inseküritilerine ayna tutuyor bir nevi. karşı taraftakine benzer olduğunu değil karşı taraftakinden "farklı, egzantirik" olduğunu sinyallemelisin.
  • nabrukk  (11.04.20 03:43:39 ~ 03:53:13) 
profiline bakmadım ama üzerine konuşulmayacak şeyler yazıyorsan atmıyor olabilirler. değersiz manasında söylemiyorum. bir şeyi olumlama veya kötü eleştiri de bulunmak manasında. farklı bir fikir yani.

ne bileyim kısa bir şaka, üzerine tartışılmayacak bir bilgi vs. veriyor olabilirsin ağırlıklı olarak. bir ihtimal de mesaj alımını kapatmışsındır :)


ben de tam tersini düşünüyorum sözlük için açıkçası. yazdığım 10 şeyden 8 inde belki illa ki bir yorum veya bir şey geliyor mesaj kutuma. bazen boş olduğunu düşünerek yazdığım şeye bile mesaj geliyor şaşırıyorum. diyorum ki bu entry için vaktini ayırıp mesaj attın mı hakikaten...
  • syozkn  (11.04.20 05:57:23 ~ 05:58:15) 
Birilerinin damarına basmaz veya hoşuna gidecek şeyler yazmazsan olmyor. Dertleşecek insan veritabanına yazabilirsin.
Ne bekliyorsun ki. Bir süre sonra yapay bir hale dönüyor zaten.

  • neymis  (11.04.20 09:08:01) 
2004'ten beri sözlükteyim. mesaj alıyorum, ama eskisi gibi değil.

neden?
- bi kere çok kalabalık. yazdığınız şey görülmemiş veya görülse de ilgi çekmemiş olabilir.
- eskisi kadar mesaj atılmıyor. (sanırım)

entryler de eskisi gibi oylanmıyor. 6000den fazla entryim var. son oylananlar listesinin bazen günlerce değişmediğini görüyorum.

ama 2004-2005te çok daha az entryim olmasına rağmen daha çok oylaniyordum. kayitli-kayitsiz okur/caylak gibi bir özellik olmamasına rağmen. mesaj da daha fazlaydı.
  • tabudeviren  (11.04.20 13:01:15) 
@tabudeviren: ben de yaklaşık 2006 2007'den beri. dediklerin etkili evet, ama o zamandan beri böyle :(


  • encokbenisevinnolur  (11.04.20 17:26:17) 
futbol başlıklarında tahrik edici, popüler dizi başlıklarında aşağılayıcı entryler girmediğiniz müddetçe mesaj almamanız normal.

en son, isviçre'deki bir üniversitenin belirli bir yaştan yukarısını yoğun bakıma alınmayacağına dair sevmediğim bir insanın tweetini gördüm ben de o üniversiteye ait başlığa baktım şans eseri orada okuyan bir yazara ulaştım o da cevap verdi.


bu da çok dönüş aldığım entrylerden birisi.

(bkz: e-devlette maske siparişinde sorulan soru/#104959140)

siteye ddos atak ile süreklilik arz eden girisleri engellemek için koyulan sorudur. yoksa kimsenin sizin iq'unuzu falan ölçtüğü falan yok.

birisi hariç(bilgi edinmek istiyor) geri kalan hepsi ukala dönüşler yapmış.
  • blue eyes white dragon  (11.04.20 18:00:10) 
birilerinin radarına, tavsiye edildiği üzere girmeye çalışırsan, kokain partisinde kapına ambulans gelir kalp krizi geçirdiğin için. baştan sona yanlış hayatları aman örnek alma, bırak mesajsız kalsın kutun


  • esref  (12.04.20 21:37:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.