[]

evcil hayvan gezdirme durumları?

Malum sokağa çıkma yasağı geldi.
mahalledeki uyuz polislerle kanlı bıçaklı olduk desek yeridir.
var mı duruma dair bir açıklama, düşülmüş bir not? yoksa yarın denk gelirsek hoş geldin para cezası mı?


 
aslında apartmanının civarında köpeğini gezdirene ses çıkartılmaması lazım ama uyuz polislere denk gelirseniz eczaneye ya da fırına gidiyorum dersiniz, o tarafa yönelirsiniz gerekirse.
takip ederlerse de en kötüsü bir ekmek alır dönersiniz köpeğinizle.

  • blatta hiberna  (11.04.20 00:36:02 ~ 00:36:30) 
Kimse bi yere çıkamıyor açıklama yapıldı yazılı. Ekmek de dağıtılacak fırına falan gidilmeyecek. 2 gün çıkmasa ölmez herhalde hayvan


  • superfluid  (11.04.20 00:39:59) 
hocam neyini anlamadınız? sokağa çıkma yasağı. köpeği gezdirirken sokağa çıkmanız gerekiyor mu? evet. o zaman? çıkmıyorsunuz. sebep? yasak. bitti. eve gazete serin.


  • donisse  (11.04.20 00:42:09) 
karakolun dibinde oturmuyorsanız 2 dakika halleder gelirsiniz. hızlı bir karar oldu muhtemelen bazı istisnalar ekleyecekler ve 1 kişiden fazla olmamak kaydıyla köpek çıkartmaya izin gelir.

www.icisleri.gov.tr
  • surprise  (11.04.20 00:49:18) 
sevgili superfluid ve donisse yorum itibari ile evcil hayvan beslemediğinizi varsayıyorum. lakin para bile verseler parklara gitmek gibi bir fantazim yok ancak el mahkum olduğu için durumu dert edip sorma gereği duymuştum.


  • qxgviper  (11.04.20 00:51:31) 
evcil hayvan beslemeyip iki gün çıkmazsa ölmez mantığını da az önce sözlükte ve ardından burada gördüm de inanamıyorum. apartman bahçesi yoksa mecburen en kötü kapının önüne indirip kısa mesafe ileri geri yürüyüşlerle bir şekilde halletmek zorunda kalacaksınız sanırım. kediler ve köpekler tamamen farklı hayvanlar. köpekler kendi yaşadıkları bölgeye ya da evin içine kaka ve çişlerini yapmazlar, bu onlara işkence etmeden iki günde öğretilecek bişey değildir. bizim köpeğimiz örneğin yazlıkta kendi bahçemize bile yapmayan çişi kakası gelince bahçe kapısında çıkmak için bekleyen bi hayvan. ihtiyacı olduğunda çıkarmadığınızda saatlerce tutmaya çalışarak kendi kendine işkence edecektir. sonuç özellikle köpekler için dışarı çıkmak zorunlu bir durum ve bunun evden uzaklaşmadan haleldilmeye çalışılması sorun olmamalı. diğer ülkelerde bildiğim kadarıyla sokağa çıkma yasağında evcil hayvan ihtiyaçlaraı vs muaf tutulmuştu. benzer bir uygulama olmalı burada da. özellikle veterinerler bile yasak kapsamında değilken. en kötü veterinere gidiyoruz diyebilirsiniz.


  • hypathia  (11.04.20 00:55:01) 
Evcil hayvan geniş bi grup, benim kedim var mesela. Kopek sahibi de oldum ama evde tuvalet eğitimini de halletmiştim küçükken. Bunu düşünerek söyledim. Şimdilik balkon tuvalet varsa artık idare etmeye çalışın. 2 gün için istisnai durum söz konusu olmaz bence.


  • superfluid  (11.04.20 00:56:20) 
arkadaşlar panik olmayın. sıkıyönetim varda her sokağı asker tutmuyor. kapının önüne köpek çıkartılır ve 2 dakikada halledilir. kimse de durduk yere ceza kesmeye meraklı değil. bakın 2 haftadır pendik sahilde hayvanlara mama vermeye devam ediyoruz, mama verirken bekçiler, polisler hiç birşey demedikleri gibi, teşekkür bile edenler oldu.


  • surprise  (11.04.20 01:02:36 ~ 01:03:07) 
besliyorum hocam evcil hayvan. 12 yaşında köpeğim var. bunu yazarken o da yanımda şu an. yere gazete serdim. gazetenin altında şilte koydum, onun da altına naylon serdim. yapacak birşey yok. köpeğim olmadığını nasıl uydurdun pes doğrusu. sokağa çıkma yasağı sokağa çıkmanıza yasak getiriyor...


  • donisse  (11.04.20 01:04:38) 
hypathia teşekkür ederim.
veteriner arıyoruz kustu mustu derim artık.

feromon boklarına azar azar yapmasa ufaklıklar sorun yok zaten.

superfluid; iri kıyım bir oğlan bizimki. keşke gazeteye vs. yapsa emin ol en çok ben isterdim bunu ama gerek ihtiyaç giderme, gerekse fiziksel hareket fazlasıyla önemli.

suprise elimden geldiğince mama mevzularına yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu kültür.
neredesin bilmem ama burada polislerle kanlı bıçaklı olduk. sanarsın köpek gezdirme bahanesi ile sokakta uyuşturucu ticareti yapıyorum muamelesi görüyorum.
şikayet edecek bir yer olmaması cabası.
adamlar iki gün önce köpek gezdirmek yassah! diye yalan kararname çıktı dedi ve gelip kovmaya çalıştı. karşısındakinin ezebileceği biri olmadığını anladığında 2-3 polis daha tünedi başıma. işin huzursuz/rahatsız edici yanı bu.

afedersin bok yoluna yarın gezdirirken bilmem kaç lira ceza yiyesimde yok.

herkese fikirleri için ayrı ayrı teşeggür ediyorum
  • qxgviper  (11.04.20 01:08:38) 
hayal aleminde yaşamayın.
sokağa çıkabilecek vatandaşların tanımı tek tke yapılmış
www.milliyet.com.tr

bu tanımlamada evcil hayvan gezdirenler çıkabilir diye bir madde yok.
açık olan veterinerler sizin evcil hayvanlarınız için değil ticari değeri olan çiftlik hayvanları için açık.

eğer denerseniz zaten oturduğunuz muhite göre vatandaş ihbar eder,
eğer ekip gelirse her şekilde ceza yazar.
  • aslindasorunumpsikolojik  (11.04.20 02:43:48) 
Çıkarın abi bir şey olmaz. Ekip gelirmiş ceza yazarmış hikaye hep. Birkaç kere işim düştü polisi aradım, bazılarında gelmediler, geldiklerinde de 1 saati geçti gelmeleri. Öyle bizim komşu köpeği çıkarmış falan diye biri ihbar etse falan zaten gelmezler.


  • synthetic a priori  (11.04.20 03:36:21) 
2 gün sabredin bir şey olmaz siz köpek gezdirmek istersiniz bir başkasıda çocuğum hava alsın der böyle böyle ipin ucu kaçar yasak herkesi kapsıyor.


  • acebi  (11.04.20 10:19:07) 
çocuğuna hava aldırmakla köpeği tuvalete çıkartmak aynı şey diye düşünenler de varmış.
her konuya çocuk meselesini sokuşturmak anlamlı değil.

hayvana işkenceyi geçtim, orta ya da büyük ırk bir köpeğin çişinin miktarını bilmiyorsunuz herhalde.
öyle gazeteyle olacak iş değil o.

kapının önüne çıkartıp iki apartman ileri geri yürüyeceksiniz şansınıza güvenerek mecburen.
mahalledeki uyuz polisler diye bahsettikleriniz dışında kişisel olarak biraz sorunlu olanlar dışında hiçbir polisin de buna ceza keseceğini sanmıyorum.

sonuçta sokakta yalnız olacaksınız ve kimseye bir şey bulaştırma veya kimseden bir şey taşıma ihtimaliniz yok o süreçte.
hayal alemiyle ilgili değil, son derece gerçekçi bir durum.
  • blatta hiberna  (11.04.20 12:00:08 ~ 12:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.