[]

evde sporun fayda miktarı

merhaba. 1,5 ve 3 kiloluk dambıllarım ve 10 litrelik kedi kumum, gayet de geniş bir hareket repertuvarım var. ama bu rakamların salonda kaldırdığım ağırlıklarla alakası yok :( bunlarla bir şeyler yapmaya devam etmekten gerçekten nasıl bir verim alabileceğim konusunda yorumu olan var mıdır? en azından bir şeyleri koruyabilir miyim? üstüne koyabilir miyim? kas inşa edemem herhalde. keşke! büyüme için yeterli stres nasıl sağlanır ki bu şekilde? teşekkürler.




 
Evde yapılacak bu tür çalışmaların en büyük getirisi sinir sisteminin kas-motor hafızasının tamamen pasif durumuna geçmesini önlemek, bu süreç bittiğinde doğal çalışmalara daha hızlı adaptasyon sağlamaktır. Yani alınabilecek verim budur onun dışında kas inşası vs gibi bi beklentin olmasın.


  • angelus  (10.04.20 20:16:06) 
arkadaşa katılmıyorum eğer alanın varsa ve kendini disiplin altına alabiliyosan azda olsa kas artışı yapabilirsin ama disiplinden bahsediyorum hareketleri bilmen gerekiyo


  • Efespilsen  (10.04.20 20:18:39) 
angelus'a şöyle katılıyorum: düzenli spor yapan, ağırlık kaldıran biriyseniz kas inşası beklemeyin. ama normal şartlar altında spor yapmayan biriyseniz vücut ağırlığınızla veya hafif dumbelllar ile çalışarak kas inşa edersiniz gayet.


  • jangbogo  (10.04.20 20:23:18) 
3-4 kilo ağırlık yerine vucut ağırlığı egzersizlerine bakabilirsin. kapı barfiksi denen bir alet var ucuzdır epey de işine yarar.

o ağırlıklar ve evde kas eklemen pek olası değil. o ağırlıklarla tükenişe gidemeden enerjin bitecek zaten.
  • orpheus  (10.04.20 20:27:12) 
Ben evde barfiks, şınav, mekik, squat vb. yapıyorum uzun zamandır düzenli. Yukarıda angelus'un dediğine şöyle katılıyorum, kas gelişimi olur ama bir yere kadar oluyor. Daha sonra böyle hacimli kollar, göğüs, baldırlar falan olsun diyorsun salona falan gitmek gerekli sanırım veya eve o aletleri almak...


  • malheiros  (10.04.20 21:22:50) 
You are your own gym.
Pdf'i internette mevcut. Eğer zaten spor yapan biriysen o agirliklar ise yaramaz. Ama normalde hic yapmadigin vücut ağırlığı hareketleri gelisimine yardımcı olur, çalışmamis kaslari calistirir ya da en kotu vucudunu daha iyi kontrol edebilmeni sağlar.
Sonuçta bugun 20 sinav çekebilirsen onu ilerleti 20 tane handstand sinav da cekmek gelisimdir.
  • logisticsmanager  (10.04.20 22:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.